Video

Kijken: bloedstollende dronevlucht langs Noorse waterval

Bij Dronewatch vinden we het altijd leuk om een podium te bieden aan talent uit eigen land. Deze keer plaatsen we een bloedstollende dronevideo die gemaakt werd door Ralph Hogenbirk, ook wel bekend als Shaggy FPV. De beelden werden tijdens een vakantie opgenomen bij de waterval Kjelfossen in Noorwegen.

Prachtig vakantieland

Noorwegen is blijkbaar een favoriet vakantieland bij Ralph, zo bljkt uit de toelichting bij de video: “Noorwegen is prachtig. Verbazingwekkende steile rotswanden, fjorden, gletsjers en prachtige watervallen om elke hoek. Ik ben deze plek twee keer gepasseerd tijdens een verblijf in de buurt en moest gewoon langs de weg stoppen en een paar vluchten maken! Ik denk dat het goed is gelukt. Locatie was Gudvangen, waterval heet Kjelfossen.”

De drone betrof een Avantquad Soko 5″ quad, voorzien van Hobbywing Xrotor 2306 Race Pro 1600kv motoren, Airbot Furling 35A 4in1 ESCs, Azure JohnnyFPV props, Dinogy Ultra 1800mah 6s 65c accu en een Airbot Omnibus F4 V6 flight controller. De beelden werden opgenomen met een GoPro Hero 6, en gestabiliseerd met het veelgeprezen Reelsteady GO.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier