#advPro

Amsterdam Drone Week in teken van nieuwe mobiliteitsvormen

Drones, eenpersoonshelikopters, of vliegende auto’s; hoe gaan Europese steden dit soort nieuwe mobiliteitsvormen in de toekomst inzetten in de lucht? Dat wordt het centrale thema van de Amsterdam Drone Week die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 6 december in RAI Amsterdam.

Tijdens de eerste Europese rondetafelconferentie van burgemeesters zullen Europese burgervaders met elkaar delen welke rol zij zien voor deze zogenaamde ‘Urban Air Mobility’ om hun steden slimmer, groener en leefbaarder te maken. Tijdens de High Level Conference on Drones van het European Union Aviation Safety Agency (EASA), de Europese organisatie voor veiligheid in de luchtvaart, wordt het zogeheten U-space plan gepresenteerd. Dit geeft inzicht in de inrichting van het luchtruim en biedt uitleg bij de manier waarop drone-operaties met de nieuwe regelgeving kunnen worden opgeschaald.

RAI Amsterdam gastheer wereldspelers

Ruim drieduizend professionals en 250 sprekers uit 51 landen komen begin december naar Amsterdam om kennis en ervaringen te delen op het gebied van Urban Air Mobility, mobiliteitsoplossingen, regelgeving, (digitale) infrastructuur en innovatie en technologie. De Amsterdam Drone Week wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een samenwerking tussen RAI Amsterdam en EASA.

Het event wordt geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Partners zijn, behalve het Ministerie van Infrastructuur & Water en de Europese Commissie, ook Airbus, Boeing en KPN. Verder geven onder anderen het Amerikaanse bedrijf AirMap en CANSO acte de présence. AirMap richt zich op veiligheidssystemen voor droneverkeer, CANSO is de internationale belangenbehartiger van luchtverkeersleidingsorganisaties. De partijen gaan onder anderen in op de vraag wat er moet gebeuren om autonoom vliegen in gecontroleerd luchtruim mogelijk te maken.

“Urban Air Mobility geeft enorm veel nieuwe kansen om snellere, schonere en veiliger geïntegreerde transportsystemen te creëren. En dat zie je in bijna alle sectoren van de samenleving in snel tempo gebeuren”, aldus Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam en initiatiefnemer van de week. “De uitdaging is om de infrastructuur en technologie in de steden te verbinden met die van de luchtvaartwereld. Amsterdam Drone Week zal laten zien waar we nu staan en wat de toekomst brengen gaat. We vinden het een eer dat RAI Amsterdam een week lang gastheer kan zijn voor de wereldspelers in deze industrie.”

Over Amsterdam Drone Week

De tweede editie van de Amsterdam Drone Week maakt Amsterdam van 4 tot 6 december het belangrijkste wereldwijde platform voor het delen van kennis over huidige luchtoplossingen, innovaties en essentiële regelgeving. Een ontmoetingsplaats op topniveau waar alle belangrijke spelers, groot en klein, commercieel en niet-commercieel, uit verschillende industrieën, kennisinstituten en autoriteiten, samenkomen om samen te creëren en samen te werken.

Lezers van Dronewatch kunnen met 25% korting een ticket reserveren. Voer daartoe kortingscode DRW710025 in tijdens het registratieproces op amsterdamdroneweek.com!

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

1 gedachte over “Amsterdam Drone Week in teken van nieuwe mobiliteitsvormen

  • Ik wil graag de waarde van de inzending voor de drone-week weten

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier