Mavic Mini wordt 30 oktober aangekondigd, gaat minstens €399 kosten

Zojuist heeft DJI een productlancering aangekondigd met als thema ‘Fly as you are’. Vrijwel zeker is dat het om de Mavic Mini gaat, de vermeende opvolger van de Spark en de Mavic Air. De drone krijgt waarschijnlijk de beschikking over een 4K camera. De verkoopprijs wordt $399, wat betekent dat de drone ook minstens 399 euro gaat kosten. Dat is waarschijnlijk nog zonder optionele controller.

Lancering nabij

Dat de Mavic Mini eraan zit te komen bleek al toen er bij de FCC een registratie opdook met deze productnaam. De verkoopprijs van 399 dollar valt af te leiden uit een per ongeluk voortijdig online geplaatste vermelding op een Chinese webshop. De datum van 30 oktober tenslotte is afkomstig van DJI zelf, die deze datum noemt in de aankondiging van de productlancering. De drone zou nog voor de feestdagen in de winkels moeten liggen.

Volgens eerdere geruchten zou de Mavic Mini de beschikking krijgen over een 4K camera en zou deze een gewicht van slechts 245 gram hebben. Er zijn echter andere geruchten die spreken over een gewicht van 350 gram. Dat laatste zou ons verbazen, aangezien 250 gram in veel landen gezien wordt als belangrijke grens. Waarschijnlijk is DJI er veel aan gelegen om onder dit gewicht te blijven. De drone zou aangestuurd kunnen worden via de wifiverbinding van een smartphone of tablet. Een optionele controller biedt een beter bereik.

Inklapbaar

Uit de afbeelding die de Chinese webshop online zette valt af te leiden dat de Mavic Mini ondanks zijn toch al kleine formaat ook nog eens inklapbaar is, en beschikt over een camera die qua voorkomen enigszins doet denken aan die van de Osmo Pocket. De accu van de drone is verwisselbaar en zou een vliegtijd van ruim 15 minuten bieden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Mavic Mini wordt 30 oktober aangekondigd, gaat minstens €399 kosten

  • 25 oktober 2019 om 09:22
    Permalink

    Ik ben zeer geïnteresseerd. Het zou mijn eerste drone worden. Ben me al een tijdje aan het oriënteren omdat er een reis door noord en zuid amerika op de planning staat. Als ik het goed heb begrepen is het voor een buitenlander (of in ieder geval een NL’er) niet mogelijk om in Canada als recreant te vliegen, gezien je als niet-canadees een soort recreanten brevet moet hebben, wat in Nederland (nog) niet bestaat… Deze drone zou dat probleem wegnemen, omdat hij (hopelijk) onder de 250 gram blijft. Het gaat me niet zo zeer om het niet hoeven te registreren, maar meer om het ‘ontwijken’ van dit soort regelgeving die vliegen in bepaalde landen onmogelijk maakt. Daarbij is een dergelijk formaat en laag gewicht natuurlijk ideaal voor reizigers…

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier