Regelgeving

Ministerie organiseert tweede kennisbijeenkomst over Europese droneregelgeving

Op 31 december 2020 is het zover: dan wordt de huidige Nederlandse regelgeving voor drones vervangen door Europese regelgeving. Om dronevliegers bij te praten over wat dit voor hen inhoudt, organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met RAI Amsterdam op 4 december 2019 een tweede kennisbijeenkomst over de Europese droneregelgeving. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig of recreatief met drones bezighoudt.

Nieuwe ontwikkelingen

Op 11 april 2019 vond in Bunnik een eerste kennissessie plaats over de aanstaande EU droneregelgeving. De sessie werd goed bezocht, maar niet alle stakeholders konden aanwezig zijn en bovendien zijn er inmiddels nieuwe ontwikkelingen te melden. Daarom organiseert het ministerie op 4 december een tweede informatiebijeenkomst.

Begin oktober heeft Europa aanvullende lagere regelgeving bekend gemaakt. Tevens heeft het ministerie stappen gemaakt voor de implementatie van de EU-regels. Een deel van de tweede bijeenkomst zal gewijd zijn aan deze recente ontwikkelingen. Hierbij komen ook zaken als opleidingen en zonering aan bod. Om die reden is het ook voor deelnemers van 11 april interessant om aan te sluiten.

Amsterdam Drone Week

De kennisbijeenkomst valt samen met de start van de Amsterdam Drone Week in de RAI Amsterdam. Deze wordt officieel geopend door Cora Van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Zij is de ambassadeur van de Amsterdam Drone Week.

Tijdens de kennissessie geven beleidsmedewerkers Ron van de Leijgraaf en Petra Syaifoel toelichting op de EU droneregels en wat deze regels gaan betekenen voor de Nederlandse dronesector. Er is voldoende ruimte voor dialoog. De kennissessie op 4 december vindt plaats bij ADW Conference rooms van 11.00 tot 15.30 uur.

Deel 1: Ron van de Leijgraaf, beleidsmedewerker luchtvaartveiligheid, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
11.00 uur: EU drone regelgeving
Uitleg EU drone regels
11.45 uur: Gelegenheid voor het stellen van vragen
12.30 uur: Wrap-up en lunch op de ADW showcase area

Deel 2: Petra Syaifoel, beleidsmedewerker luchtvaartveiligheid, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
14.00 uur: Impact EU Drone regelgeving op Nederland
Nationale implementatie drone regels
14.45 uur: Gelegenheid voor het stellen van vragen
15.30 uur: Koffie/thee (ADW showcase area)

Aanmelden

Wil je deze kennissessie bijwonen, meld je dan aan via deze link. Hiermee registreer je je voor de Amsterdam Drone Week en ontvang je een gratis toegangskaart. Deze kaart geeft ook toegang tot de kennissessie van het ministerie van IenW.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier