Marketingmateriaal van DJI Mavic Mini uitgelekt

Op woensdag 30 oktober is het zover: dan introduceert DJI de Mavic Mini drone, waar menigeen nu al reikhalzend naar uitkijkt. De drone belooft ondanks zijn minimale afmetingen en gewicht – naar verluidt nog geen 250 gram – behoorlijk indrukwekkende specificaties te bieden. Hoe de drone eruit gaat zien is inmiddels geen verrassing meer: alle marketingafbeeldingen van zowel drone als accessoires zijn al uitgelekt.

De Mavic Mini krijgt een camera die langs drie assen gestabiliseerd is. De fotoresolutie bedraagt waarschijnlijk 12 megapixels. Filmen gaat in 2,7k.

Het lijkt erop dat de drone geen sensoren voor obstakeldetectie heeft. Wel is er voorzien in het Vision Positioning System, waarmee de drone zijn positie vasthoudt bij een gebrekkig GPS-signaal.

 

Het totaalgewicht van de Mavic Mini zou net geen 250 bedragen. Daarmee valt de drone in veel landen in een categorie waarvoor geen theoriebewijs of inschrijving noodzakelijk is.

De vliegtijd van de Mavic Mini bedraagt minstens 18 minuten. Er zijn zelfs geruchten dat de maximale vliegtijd een halfuur zou bedragen. Accu’s worden via een compartiment achterin ingeschoven.

De Mavic Mini is net als de Mavic Air inklapbaar, zodat de drone extra makkelijk is mee te nemen. De propellers zijn met behulp van schroefjes aan de motoren bevestigd.

De cameramodule wordt met een transparante kap beschermd tijdens transport. We kennen deze wijze van bescherming van de Mavic 2 Pro en Zoom. In uitgeklapte toestand bedraagt de diagonaal tussen twee motoren slechts 170 mm.

Het ziet ernaar uit dat de Mavic Mini ook in een Fly More Combo te bestellen zal zijn. Dan krijg je er een controller bij voor extra bereik, een drietal accu’s en rotorbeschermers voor indoor gebruik.

De prijs van de Mavic Mini zonder verdere extra’s wordt naar verwachting 399 euro. Wat de Mavic Mini Fly More Combo gaat kosten is nog niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Marketingmateriaal van DJI Mavic Mini uitgelekt

 • 27 oktober 2019 om 18:41
  Permalink

  Een mooie Drone. Helaas is de afwezigheid van elke vorm van obstacle avoidance wel slecht. Zelfs de spark heeft forward obstacle avoidance.

  Beantwoorden
 • 30 oktober 2019 om 09:06
  Permalink

  De opmerking dat de drone door zijn beperkte gewicht, conform de nieuwe Europese regelgeving, de eigenaar vrijwaart van registratie en het doen van een test op internet gaat niet op. De eigenaar moet dit n.m.m. toch doen omdat er een camera on board is.

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   30 oktober 2019 om 09:09
   Permalink

   Je hebt gelijk waar het betreft de aankomende Europese registratieverplichting (inderdaad ivm de aanwezigheid van een camera). Maar er hoeft volgens de EU regelgeving geen kennistest gedaan te worden voor drones <250 gram. In andere landen (zoals de VS en Canada) zal de drone ook niet geregistreerd hoeven te worden, aangezien het cameracriterium daar niet in de wetten voorkomt.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier