Video

Kijken: tijd als magische factor in dronevideo ‘Too Fast’

“Tijd. Tijd is een raar iets. Als je het vertraagt, lijkt het wel alsof alles op een magische manier helderder wordt en verstilt. Dat is waarom tijd raar is: want zelfs als je het versnelt, blijft de magie”. Met die filosofische woorden en een prachtige slowmo van zijn hond begint filmmaker Mauro Pagliai de dronevideo Too Fast.

Hyperlapse heaven

Dronevideo’s met hyperlapses en timelapses zijn onderhand niet zoveel bijzonders meer. Maar de bijzondere insteek van Pagliai maakt dat Too Fast ons gebiologeerd aan het scherm gekluisterd houdt, gedurende de ruim drie minuten die de video duurt. Eigenlijk is de video ’too fast’ weer afgelopen.

Niet voor niets is Too Fast één van de genomineerde dronevideo’s voor het Boston Drone Film Festival dat binnenkort van start gaat. Het helpt natuurlijk dat Pagliai epische landschappen in zijn video heeft verwerkt, en dat soundtrack en montage het geheel tot een hoger plan tillen. Een dikke kanshebber in de categorie Landscape wat ons betreft!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier