Incident

Treinverkeer rond Amsterdam Centraal korte tijd gehinderd door drone

Het treinverkeer van en naar station Amsterdam Centraal is op zondagmiddag enige tijd gehinderd nadat er een drone werd gesignaleerd die vlak boven de bovenleiding zou hebben gevlogen. Spoorbeheerder ProRail nam het zekere voor het onzekere en liet alle treinen tijdelijk stapvoets rijden. De politie is op zoek naar de bestuurder van de drone.

Boven bovenleiding

Via Twitter liet ProRail weten wat de oorzaak was van de tijdelijke verstoring van het treinverkeer. Het zou gaan om een drone die vlak boven de bovenleiding vloog. Niet duidelijk is aan welke kant van het station de drone werd gesignaleerd en hoe lang de drone boven het spoor vloog.

Mocht de bestuurder van de drone door de politie achterhaald kunnen worden, dan kan die rekenen op een pittig gesprek. Het is niet toegestaan om met een drone boven spoorlijnen te vliegen. Ook valt Amsterdam Centraal onder het gecontroleerde luchtruim rondom Schiphol. Normaal gesproken zijn dronevluchten niet toegestaan in deze zone.

(foto: Oxyman, CC-BY-SA)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier