TerraView introduceert enterprise drone met vliegtijd van ruim 70 minuten

Het Amerikaanse bedrijf TerraView heeft een enterprise drone geïntroduceerd die naar eigen zeggen volledig in de VS is ontwikkeld en gefabriceerd. De RangePro X8 heeft een vliegtijd van ruim 70 minuten, en dat is onder normale gebruiksomstandigheden en inclusief payload. Het toestel is bedoeld voor first responders en veeleisende gebruikers bij bedrijven en overheden.

Dubbel redundant

De specificaties van de RangePro X8 liegen er niet om. Het toestel wordt aangedreven door acht motoren en propellers, in een – de naam zegt het al – X8 configuratie. Zowel de aandrijflijn als de energievoorziening zijn redundant uitgevoerd. De maximale snelheid is 90 km/uur. Dankzij de IP43-rating kan de drone prima tegen een spatje water. Het toestel is relatief licht van gewicht en kan in ingeklapte toestand in een backpack vervoerd worden.

Volgens TerraView-ceo Bruce Myers is de RangePro X8 het best presterende platform in zijn klasse, met recordbrekende vliegprestaties en veel mogelijkheden op het vlak van datavergaring. “De RangePro X8 is een gamechanger die leunt op militaire technologie om dronemissies efficiënter en effectiever uit te voeren.”

De RangePro X8 kan volgens TerraView meer dan twee keer zo lang in de lucht blijven als concurrerende multirotorplatformen. Daardoor kan er meer werk gedaan worden met minder batterijwissels. De accupakketten kunnen minstens 500x opnieuw geladen worden. De lange vliegtijd en lage onderhoudskosten leiden volgens de fabrikant tot een gunstige ROI.

A3 of Pixhawk controller

De drone kan naar wens uitgerust worden met de A3 controller van DJI of de open source Pixhawk flightcontroller. Indien de gebruiker kiest voor de A3 flight controller dan kan de drone worden voorzien van de Zenmuse X3, XT, XT2, Z3, X5/X5R en Z30 gimbals. Ook is het met de A3 controller mogelijk om de drone uit te rusten met de Micasense Red Edge multispectraalsensor.

Indien de gebruiker kiest voor een Pixhawk controller, dan zijn de volgende payloads compatible: Viewpro Q10F, Z30F, Q30T, Z40K en Mini Z10TIR. Onafhankelijk van het type flight controller kan de drone ook uitgerust worden met de FLIR Duo Pro of LIDAR.

Qua intelligente vliegfuncties biedt de drone Point of Interest, Home lock, Course lock en IOC control. Ten behoeve van mapping en het maken van 3D modellen kan de gebruiker gebruik maken van mission planning en waypoints/automatic flight logging. Voor de veiligheid is de drone voorzien van een FAA-gecertificeerde flitslamp. In geval van issues met de verbinding is het goed om te weten dat de drone ook Smart return to home en andere failsafes biedt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier