Review

DJI Mavic Mini review: krachtpatser in dwergformaat

Eind oktober introduceerde DJI de Mavic Mini. Het is de kleinste, lichtste en goedkoopste drone in de Mavic-serie tot nu toe. We namen de Mavic Mini mee naar Scheveningen om te zien hoe de drone presteert bij windkracht 3 en een laagstaande zon. In deze review lees je over onze indrukken en krijg je een goed idee van de cameraprestaties van deze ultracompacte ‘everyday FlyCam’, zoals DJI hun creatie liefkozend noemt.

Met dank aan Skytools voor het tijdelijk beschikbaar stellen van het reviewexemplaar

Introductie

Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord van het gezegde ‘de beste camera is degene die je bij je hebt’. Een elegante manier om te zeggen dat je niet zozeer de grootste en duurste camera nodig hebt om mooie plaatjes te maken, maar dat het veel belangrijker is dat je überhaupt een camera bij je draagt als er zich een fotogeniek moment voordoet.

Met deze filosofie in het achterhoofd ontwikkelde DJI de Mavic Mini (€ 399,- in de DJI Store), een supercompacte drone die dusdanig klein en licht is dat je hem eigenlijk altijd wel bij je kunt steken. Want met een gewicht van net geen 250 gram (inclusief accu, maar zonder propellerbeschermers) en inklapbare pootjes volstaat zelfs een jaszak om de drone mee te nemen op vakantie of gewoon tijdens een dagje uit.

De Mavic Mini weegt slechts 249 gram (maar de MTOW is hoger dan 250 gram!)

Fly More

In deze review nemen we de Mavic Mini Fly More Combo onder de loep. Dat is het complete pakket, inclusief drie accu’s, een charging hub waar drie accu’s in passen, de remote controller, reserve propellers, draagkoffertje en prop guards voor indoor gebruik. Alhoewel je de Mavic Mini ook los zonder deze extra’s kunt kopen, raden we dat niet aan: een paar extra accu’s heb je eigenlijk altijd wel nodig en twee losse accu’s kosten net zoveel als de hele Fly More upgrade.

De ‘kale’ Mavic Mini kost € 399,-. De Fly More Combo is 100 euro duurder, dus € 499,-. Bepaald geen kleingeld, maar het is (afgezien van de veel eenvoudiger Tello drone) wel meteen de goedkoopste drone uit het assortiment van DJI. Voor het idee: de Mavic Air kost € 729,-, de Mavic Air Fly More Combo komt op een lieve € 959,- euro. En voor een Mavic 2 Zoom betaal je een kleine 1.200 euro, nog zonder de extra’s.

Bij de Fly More combo krijg je o.a. 2 extra accu’s en een transportkoffertje

Eerste indruk

Bij het uitpakken kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn van het geringe gewicht van de Mavic Mini. Zonder accu aan boord weegt het toestelletje slechts 150 gram. Dat gaat wel ten koste van de materiaalkeuze: de behuizing van de Mavic Mini lijkt gemaakt van een goedkoop soort plastic. Maar de afwerking is netjes en de drone voelt degelijk aan. We zouden de Mavic Mini absoluut geen speelgoeddrone willen noemen.

Hoe klein en licht de drone is wordt goed duidelijk als we de Mavic Mini naast de Mavic Air en Mavic 2 leggen. Nu was de Mavic Air al niet zo heel groot, maar het verschil tussen 250 gram en 400 gram is aanzienlijk. De Mavic 2 voelt als een baksteen aan vergeleken met de Mavic Mini. Dat is ook niet zo gek: de Mavic 2 weegt bijna 4x zo veel!

Mavic Mini, Mavic Air en Mavic 2

Inklapbare armen

De armen van de Mavic Mini zijn inklapbaar. Dat is tegenwoordig vrijwel standaard bij de kleinere drones van DJI. Alleen voorganger Spark had geen inklapbare armen, maar sinds de introductie van de Mavic Pro en later de Mavic Air, de Mavic 2 en nu dus de Mavic Mini zijn alle drones tot een klein pakketje op te vouwen. De armen klappen zonder speling uit en klikken stevig in positie.

Nieuw is dat de propellers met schroefjes aan de motoren zijn bevestigd. Je zult dus met een schroevendraaiertje (meegeleverd bij de Fly More Combo) aan de slag moeten als je de propellers wilt wisselen. De armen zijn verder niet voorzien van navigatieverlichting, zoals bij alle andere Mavics wel het geval is.

De cameramodule wordt beschermd door een afneembare transparante kap. De gimbal doet solide aan en er zijn geen ragfijne kabeltjes zichtbaar, zoals bij de eerste generatie Mavic nog het geval was. De gimbal is drie-assig gestabiliseerd: een bijzondere prestatie, gezien de geringe omvang van de drone.

De camera is drie-assig gestabiliseerd

Geen obstakeldetectie, wel VPS

Boven de cameramodule zitten twee uitsparingen in de behuizing. Op het eerste gezicht lijken dat sensoren of ventilatieopeningen, maar dat is niet het geval: de zwarte rasters zijn puur decoratief. Met andere woorden: de Mavic Mini heeft geen sensoren voor obstakeldetectie, je zult zelf moeten uitkijken dat je nergens tegenaan vliegt. Wij vinden dat niet zo’n probleem, maar in geval van een automatische return to home is het toch wel fijn als de drone zelf ook een beetje oplet.

Aan de achterzijde van de drone vinden we een klepje dat je moet openklappen om de accu te bevestigen. Dat klepje voelt ietwat fragiel aan, maar de accu klikt gelukkig zelf ook nog vast, je hoeft niet bang te zijn dat deze zomaar uit de drone valt tijdens een vlucht. Verder vindt je aan de achterzijde een microSD slot (de drone heeft geen geheugen aan boord) en een mini USB-aansluiting. Via deze aansluiting kun je de accu van de drone opladen.

Aan de onderzijde van de drone tenslotte vinden we de knop om het toestel in te schakelen, vier ledjes die de accustatus aangeven, drie grote ventilatieopeningen, een statusled en sensoren voor de positionering bij indoor gebruik en/of bij slechte GPS-ontvangst (het vision positioning system, VPS). Voor extra veiligheid bij indoor gebruik levert DJI bij de Fly More Combo een setje prop guards mee. Het is wel even prutsen om deze erop te krijgen.

De sensoren van het VPS-systeem zijn zichtbaar aan de onderzijde

Controller

De controller is dezelfde als die voorheen bij de Spark zat, qua uiterlijk dan. Vergeleken met de drone zelf komt de controller nogal groot en lomp over. Sterker nog: de zender is zelfs groter en zwaarder dan de hele drone! Op de controller vinden we twee opklapbare antennes, een draaiwieltje om de gimbal mee te bedienen, twee knoppen voor de camerabediening, een powerbutton, return to home-knop en twee (afneembare) sticks. Je smartphone bevestig je onderin en koppel je met een kabeltje aan de controller.

Voor de verbinding met de drone maakt de controller gebruik van het wifiprotocol, net zoals de Mavic Air. Beelden worden in 720p HD doorkwaliteit doorgegeven aan je smartphone. Volgens DJI zou je in de CE-modus (standaard in de EU) maximaal 2.000 meter bereik moeten hebben, maar dat is dan echt onder ideale omstandigheden. Zeker als je in de buurt bent van andere wifinetwerken dan zal het bereik veel minder groot zijn. Mocht de verbinding wegvallen, dan zorgt return to home ervoor dat de drone in een rechte lijn terug komt vliegen.

Vereenvoudigde app

Om de Mavic Mini te kunnen bedienen moet je eerst de nieuwe DJI Fly app installeren op je smartphone. Dit is eigenlijk een vereenvoudigde versie van DJI GO 4 waarmee je de andere Mavics bedient. Voordat je de app kunt gebruiken moet je eerst inloggen op de DJI-account, of een nieuwe account aanmaken als je die nog niet had.

Nieuw is dat de app in het startscherm je locatie laat zien en een linkje geeft naar ‘recommended zones’ bij jou in de buurt. Die link leidt naar een kaartweergave van de omgeving, waarop de no fly-zones zijn ingetekend. Daar gaat DJI aardig de mist in: in werkelijkheid is Den Haag bijvoorbeeld vrijwel één grote no fly-zone, maar DJI toont alleen een paar kleine cirkeltjes en een eigen interpretatie van hoe het gecontroleerde luchtruim (CTR) van Rotterdam The Hague Airport eruit ziet. Check dus altijd zelf op de kaart of je al dan niet in een no fly-zone staat.

Verder kun je vanuit het startscherm naar je profielpagina, naar je album en naar het online platform SkyPixel, waar je je creaties kunt delen. Ook kun je vanuit het startscherm de handleiding raadplegen van de Mavic Mini. Deze bevat flink wat uitlegvideo’s, tips en zelfs wat informatie over het veilig vliegen met drones.

Het hoofdscherm van de app toont het live beeld van de camera, de actuele vlieghoogte en -afstand, informatie over het GPS-signaal, de accucapaciteit en de huidige vliegmodus, eventueel een histogram en toegang tot de menu’s waarmee je de settings kunt aanpassen en de camera-instellingen kunt wijzigen. De app biedt beduidend minder toeters en bellen dan DJI GO 4 en eerlijk gezegd voelt dat als een verademing.

Eerste keer vliegen

Voordat we kunnen vliegen moeten de accu’s worden opgeladen. Dat gaat middels de charging hub (onderdeel van de Fly More Combo), die je kunt aansluiten op een gewone USB-lader. Vervolgens worden de accu’s één voor één opgeladen. Al met al duurt dat wel even, zeker een hele middag voor alle drie de accu’s. Daarna moet je meteen de firmware van de drone updaten. Ga dus niet meteen op pad met je nieuwe drone, doe dit eerst thuis nog even.

Voor de eerste paar testvluchten hebben we een zonnige dag uitgekozen, met een licht briesje (windkracht 2-3). Na het inschakelen lijkt de Mavic Mini zelf een kompascalibratie uit te voeren: het blijkt niet nodig om het welbekende ‘kompasdansje’ uit te voeren. Nadat de drone voldoende GPS satellieten heeft gevonden (wat iets langer duurt dan bij de andere Mavics) krijgen we een ready to go.

Overigens hoef je niet per se GPS lock te hebben voordat je gaat opstijgen. De drone is namelijk voorzien van sensoren aan de onderzijde, die de relatieve bewegingen van de drone ten opzichte van de grond meten (het vision positioning system). Tot een hoogte van 15 meter blijft de drone daardoor ook zonder GPS op zijn (of haar?) plek hangen. Voorwaarde is wel dat de ondergrond wat tekening bevat, boven een effen oppervlak of boven water werkt deze feature niet (goed).

Tijd om te gaan! Beide sticks schuin naar beneden en opstijgen maar. Opvallend is hoe weinig geluid de Mavic Mini produceert. Het is weliswaar een vrij hoge jankgeluid dat de propellers maken, maar op een meter of 20-30 afstand hoor je de drone nog amper. Het waait niet hard maar ogenschijnlijk moet de Mavic Mini flink z’n best doen om de positie aan te houden. Niet gek als je bedenkt hoe weinig het apparaatje weegt, het is een speelbal van de wind.

Vlieggedrag

We sturen de drone van ons vandaan. Het lijkt wel alsof we met een veel grotere en zwaardere drone aan het vliegen zijn. De Mavic Mini maakt aardig tempo en reageert helemaal niet als een klein stuk speelgoed. Het voelt alsof je met een ‘grote’ Mavic aan het vliegen bent. Al snel maken we soepele bochten waarbij subtiele stuurbewegingen mogelijk zijn. En het beeld blijft al die tijd superstabiel doorkomen. Verbazingwekkend! Wel krijgen we continu waarschuwingen voor sterke wind. Maar qua vlieggedrag valt daar weinig van te merken.

Het nadeel van de Mavic Mini is dat je ‘m eigenlijk direct uit het oog verliest. De drone is al zo klein, dan ook nog eens lichtgrijs van kleur en maar van één ledje voorzien. Op enkele tientallen meters zie je de drone nog amper, tenzij je precies weet in welke richting je moet kijken. Zorg dus dat je de omgeving goed in je opneemt voordat je opstijgt en zorg ervoor dat je steeds ongeveer weet waar de drone zich bevindt.

Bereik, vliegmodi en vliegduur

De eerste vlucht verloopt soepel. Al snel blijkt dat het bereik van de controller ruim voldoende is voor de meeste toepassingen: een paar honderd meter is haalbaar, in een open ruimte en met de drone in line of sight. Het beeld hapert zelden, alleen als je de drone achter een object laat vliegen dan is het snel gedaan met de connectie. Eerlijk gezegd is het veel relaxter vliegen met deze drone dan met de meeste andere drones. Omdat-ie zo klein en licht is weet je dat er maar weinig mis kan gaan mocht de drone uit de lucht vallen of ergens tegenaan vliegen.

De drone heeft drie vliegmodi: CineSmooth, Position en Sport. Standaard staat de drone in Position mode. In de Sport mode vliegt de drone een stuk sneller, en in CineSmooth worden de stuurbewegingen die je maakt als het ware met enige vertraging doorgegeven, zodat de drone wat vloeiender bewegingen maakt. Maar eigenlijk kun je in de Position mode al best snel vliegen en vloeiende bewegingen maken.

Opmerkelijk is de lange vliegduur van de Mavic Mini. We wisten zeker 25 minuten vliegtijd uit een accu te halen. Met drie volle accu’s in je zak heb je dus al snel een middagje vliegplezier. Het is echt een prestatie van formaat dat DJI zo’n lange vliegtijd weet mee te geven aan deze kleine drone. Nog een aardig detail over de accu’s: deze zijn gebaseerd op lithium-ion (Li-Ion). Voordeel hiervan is dat de accu minder gevoelig is voor lage temperaturen. De accu’s hebben een capaciteit van 2.400 mAh.

Cameraprestaties

Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar de cameraprestaties. De Mavic Mini is voorzien van een kleine camera, met een 1/2,3” beeldsensor. Dat is vergelijkbaar met die van de Mavic Air. Een verschil is dat de Mavic Mini ‘slechts’ maximaal in 2,7K resolutie kan filmen, bij maximaal 25 of 30 fps. In 1080p HD kun je naar 50 of 60 fps. De fotoresolutie is 12 megapixels.

Je kunt weinig instellen aan de camera. Geen manual mode tijdens het filmen (wel bij foto’s maken, dan kun je ISO en sluitertijd handmatig instellen), geen witbalans, geen geavanceerde fotomodi zoals HDR, bracketing of panorama: gewoon kiekjes maken of stukjes video opnemen. Je kunt wel een histogram inschakelen en gridlines in beeld krijgen ter ondersteuning van de compositie. Verder kun je middels exposure value de belichtingscompensatie aanpassen, maar dat is het dan wel zo’n beetje.

Op de automaat

Het gebrek aan instelmogelijkheden heeft natuurlijk alles te maken met de doelgroep van de drone: DJI mikt op beginnende dronevliegers, die niet meteen geconfronteerd willen worden met een overdaad aan settings. Maar toch: wij voorzien wel degelijk serieuze toepassingen voor de Mavic Mini (hierover later meer), en dan zou het toch wel fijn zijn als je bijvoorbeeld de camera in manual mode kunt zetten tijdens het filmen.

Dan maar vertrouwen op de automaat. Op zich is dat ook wel weer eens fijn. Gewoon lekker vliegen, shots maken en hopen dat het goed komt. Het blijkt dat de camera in de meeste gevallen een aardige inschatting maakt van de juiste belichting, alleen moet je bij veel tegenlicht soms een handje helpen door de EV waarde wat hoger in te stellen. Verder heeft de camera vooral moeite met donker-licht overgangen (of omgekeerd): als je een shot maakt waarbij je de camera langzaam omhoog draait bijvoorbeeld, dan zie je dat de belichting stapsgewijs wordt aangepast en dat wil je nou juist niet hebben. Je kunt dat soort camerabewegingen daarom maar beter vermijden.

Maar de beelden terugkijkend op de computer valt het helemaal niet tegen wat er uit de Mavic Mini rolt. De videobeelden bevatten veel detail als je in 2,7K resolutie filmt. 4K mis je eigenlijk niet. Ook valt het dynamisch bereik niet tegen, zeker als je bedenkt dat het maar om een kleine sensor gaat. Zelfs bij tegenlicht krijgen we in de shots toch nog redelijk wat tekening in de lucht. Onderstaande video werd opgenomen in 2,7k bij 25 fps, de beelden zijn niet nabewerkt.

Wel zie je dat de camera moeite heeft om alle details strak weer te blijven geven bij grote bewegingen. Dat komt doordat de videobitrate slechts 40 Mbps bedraagt (Mavic Air en Mavic 2 halen 100 Mbps). Maar om heel eerlijk te zijn is de videokwaliteit van de Mavic Mini bijna van het zelfde niveau als die van de Mavic Air. Zie ook de video in onze eerdere review van de Mavic Air.

Een ander minpuntje is dat de gimbal niet naar boven kan draaien ten opzichte van de horizon. Bij de andere Mavics kun je de camera tot 30º omhoog draaien. De Mavic Mini biedt die optie niet. Meestal zul je de camera in meer of mindere mate naar beneden gedraaid hebben, maar er zijn situaties denkbaar (in de bergen bijvoorbeeld) dat je ook een beetje omhoog wilt kijken. Dat gaat dus niet.

Quickshots

Een optie die we zeker moeten vermelden maar zelf niet zo snel zullen gebruiken is de mogelijkheid om Quickshots te maken. Dat zijn automatisch uitgevoerde vliegbewegingen waarbij de drone zelf het vlieg- en camerawerk verzorgt, waarna de DJI Fly app er een korte soundtrack aan toevoegt. Op deze manier kun je een Dronie, Circle, Helix en Rocket shot maken. Geinig om direct te delen via social media, maar verder vooral een gimmick.

Een feature die ontbreekt is ActiveTrack. De Mavic Mini kan dus niet automatisch achter je aanvliegen, zoals bij alle andere DJI drones wel mogelijk is. Ook hier geldt weer dat wij deze feature eigenlijk niet missen, maar we kunnen ons best voorstellen dat je het jammer vindt dat de Mavic Mini dit niet ondersteunt.

Fotokwaliteit

Ook de fotokwaliteit is helemaal niet slecht. Het is mogelijk om in twee beeldformaten te fotograferen: 4:3 en 16:9. Foto’s zijn detailrijk en subtiele kleurschakeringen worden goed geregistreerd. De sensor heeft wel moeite met contrastrijke scenes, overbelichting ligt al snel op de loer. Minder te spreken zijn we over de vervorming van de lens, die goed zichtbaar wordt als je de camera schuin naar beneden draait: de horizon krijgt dan een duidelijke bolling (iets waar de Mavic Air trouwens ook last van heeft).

Onderstaande foto’s zijn gemaakt met automatische belichting. De foto’s zijn verder niet nabewerkt. Klik op de foto’s om deze in het volledige formaat te bekijken.

Conclusie

DJI heeft een opmerkelijke prestatie geleverd met de Mavic Mini. Hoe klein en licht de drone ook is, het voelt alsof je met een veel groter toestel aan het vliegen bent en de cameraprestaties zijn zeer behoorlijk, eigenlijk vergelijkbaar met die van de Mavic Air. Natuurlijk is het jammer dat het niet mogelijk is om de settings aan te passen of HDR foto’s te maken, maar het is eigenlijk wel een verademing om niet verdwaald te raken in menu-opties en instelmogelijkheden.

Het grootste minpunt is het gebrek aan obstakeldetectie. De drone vliegt feitelijk ‘blind’, je zult zelf moeten opletten dat je niet ergens tegenaan vliegt. Vooral als de drone automatisch terugvliegt naar het opstijgpunt als de verbinding wegvalt dan heb je een verhoogde kans op een botsing met een obstakel op de route. Een kwestie van de return to home-hoogte hoog genoeg instellen.

Eigenlijk zouden wij geen reden meer zien om voor de veel duurdere Mavic Air te kiezen. Die kan weliswaar filmen in 4K, biedt de mogelijkheid om de camera-instellingen op manual te zetten en beschikt over obstakeldetectie. Maar de beeldkwaliteit is echt niet veel beter en bovendien is de maximale vliegtijd van de Mavic Air veel korter. Alleen als je per se gebruik wilt maken van ActiveTrack dan is de Mavic Air toch nog het betere alternatief.

Doordat de Mavic Mini zo klein en licht is maakt deze ook veel minder herrie dan de grotere drones. Verder vliegt het erg relaxed, in de wetenschap dat de drone weinig kwaad kan. Het gewicht van een drone is nu eenmaal omgekeerd evenredig met het potentiële risico op schade of letsel in geval van een crash. Des te kleiner en lichter, des te veiliger, zo simpel is het.

Niet alleen voor beginnende dronevliegers die aan de slag willen met dronefotografie en -video is de Mavic Mini een prima keus. We kunnen ons ook prima voorstellen dat eigenaren van een Phantom of ‘oude’ Mavic de Mavic Mini ‘voor erbij’ kopen.

Pluspunten:

 • Superlaag gewicht, makkelijk mee te nemen
 • Fijn vlieggedrag, voelt als vliegen met een grotere drone
 • Relatief prima cameraprestaties

Minpunten:

 • Geen obstakeldetectie en ActiveTrack
 • Camera niet handmatig in te stellen
 • Wifi voor dataverbinding

Mavic Mini en de Europese drone-regelgeving

Alhoewel DJI benadrukt dat de Mavic Mini 249 gram weegt, moet je er rekening mee houden dat het maximaal startgewicht (MTOW) van de drone boven de 250 gram uitkomt (wat de MTOW precies is, daar geeft DJI geen duidelijkheid over). Daardoor komt de Mavic Mini in eerste instantie in Open categorie A1 terecht van de Europese drone-regelgeving, voor ‘legacy drones’ tot 500 gram. Dat betekent dat  je een examen moeten doen om je EU dronebewijs te halen en jezelf als dronevlieger moeten registreren.

Twee jaar na de inwerkingtreding van de Europese drone-regelgeving mag je met de Mavic Mini alleen nog in Open categorie A3 vliegen. Je zult dan minstens 150 meter afstand van mensen en bebouwing moeten houden.

Let wel: tot 31 december 2020 val je met de Mavic Mini gewoon onder de huidige regelgeving. Je zult dus de Regeling modelvliegen moeten respecteren als je er hobbymatig mee gaat vliegen in Nederland. Dus niet vliegen boven bebouwing, wegen en mensenmenigten, wegblijven uit no-fly zones en niet nabij vliegvelden opstijgen. Voor Belgische lezers geldt dat je met de Mavic Mini vooralsnog alleen boven privéterrein tot maximaal 10 meter hoog mag vliegen. 

Vergelijking met andere drones

Tot slot zetten we de Mavic Mini af tegen een aantal concurrerende drones. Naast de Spark, Mavic Air en Mavic 2 hebben we in onderstaande tabel ook de Parrot ANAFI en Yuneec Mantis G opgenomen. Natuurlijk zeggen specificaties niet alles, maar het overzicht geeft een goed beeld van wat de verschillende drones te bieden hebben.

Qua gewicht en afmetingen wint de Mavic Mini het van de andere drones. Wat cameraprestaties en features zoals obstakeldetectie betreft, legt de Mavic Mini het af tegenover de andere DJI drones. Wie niet zo veel geeft om de 250 gram-grens maar wel een lichtgewicht drone met 4K zoekt is de Parrot ANAFI nog altijd een interessant alternatief.

Waar te koop

De Mavic Mini is inmiddels goed verkrijgbaar bij meerdere retailers. Hieronder vind je een aantal buttons die je doorleiden naar betrouwbare shops. Let wel: het kan zijn dat de Mavic Mini Fly More Combo tijdelijk wat lastiger te verkrijgen is.


 

Summary
Review Date
Reviewed Item
DJI Mavic Mini
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
DJI Mavic Mini
Price
399
Product Availability
Available in Stock
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

79 gedachten over “DJI Mavic Mini review: krachtpatser in dwergformaat

 • Bedankt voor deze review.

  🎶 Sinterklaas kapoentje
  gooi een drone in mijn schoentje,
  gooi één in mijn laarsje
  Dank u, Dronewatch klaasje

  Beantwoorden
  • Bedankt voor deze review. Zelfs tot in Frankrijk wordt dronewatch gevolgd. Voor een beginnende droner als ik, is dit heel nuttige info. Ik gebruik de drone vooral op reis en deze zou ideaal zijn om overal mee naartoe te nemen want daarnaast neem ik ook overal mijn camera mee. Ik twijfelde nog over de aanschaf maar uw review is zo volledig en geeft mij direct antwoord op alle vragen die ik er over had. Ps Dat sinterklaasliedje heb ik gezongen als ik thuis was, kwestie van niemand weg te jagen!

   Beantwoorden
   • Uit verschillende reviews er achter komen dat dit toch echt wel een van de beste drones is, zowel voor beginner als ervaren drone bestuurders (klein maar fijn). Super review, compleet en goede uitleg, overweeg om dit kleine monster aan te schaffen maar het zou natuurlijk nog mooier zijn hem te winnen 🙂 Succes iedereen!

    Beantwoorden
    • De drone van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas,
     De drone van Sinterklaas, o jongens, jongens hij is zo’n baas!
     Daar vliegt hij, daar vliegt hij, daar vliegt hij blij van zin.
     De hele, de hele, de hele wereld in!
     De drone van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas,
     De drone van Sinterklaas, o jongens, jongens hij is zo’n baas!

     Het is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein,
     Het is voor groot en klein, voorzien van camera voor mij.
     En vliegen, en vliegen, en vliegen oh zo goed,
     En hopen, en hopen en hopen dattie het doet.
     Het is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein,
     Het is voor groot en klein, voorzien van camera voor mij.

     Maar boven in de lucht, in de lucht, in de lucht,
     Maar boven in de lucht, daar vliegt mijn drone met een zucht.
     Ik zie hem, ik zie hem, ik zie hem o zo gaan,
     Daar vliegt hij, daar vliegt hij, daar vliegt hij in een baan.
     Maar boven in de lucht, in de lucht, in de lucht,
     Maar boven in de lucht, daar vliegt mijn drone met een zucht.

     Beantwoorden
  • Ik vind het geweldig dat de drone zo licht is en daarmee onder de meeste wetgeving uitkomt. Daarnaast is het gewicht, de batterijduur en de kwaliteit video geweldig voor de prijs!

   Beantwoorden
 • Het is zeker een goede stap geweest van DJiom dit te doen. Ik ben nu in het bezit van DJi mavic Pro 2 zoom echter volgend jaar ga ik zeker mavic mini erbij halen. Het vliegen in de bebouwde kom maakt het voor mij heel erg interessant.

  Beantwoorden
  • Frank bosvelt

   De foto en video en video kwaliteit vallen mij zo op het oog niet tegen. Ik vrees dat er geen panorama maken functie opzit. Dat is iets wat ik graag doe met de mavick 2. Wellicht dat ik deze er nog eens bij koop vanwege de inmiddels wel bekende argumenten.

   Beantwoorden
  • Laurens Holthof

   Hey, ik ben laurens, 14 en ben als sinds mijn 9 gepassioneerd door copters, ik ben op mijn 9-10 beginnen vliegen met een kleine heli, en heb sinds heel veel genoten van goedkope (ca 20 euro) speelgoed drones. Toen ik de mavic mini live stream zag was ik direct verliefd. 1 probleem… Mijn ouders wilden niets financieren. Dus moest ik creatief zijn. Ik heb alvast mijn wortel klaar 🙂 .
   Post scriptum, ik heb zie ginds komt de stoomboot in het latijn gezongen, speciaal voor jullie!

   Beantwoorden
 • Ik vind de Mavic mini een prachtige drone om mee te beginnen, of te gebruiken tijdens het hiken/mountainbiken: hij’s goedkoop, makkelijk mee te nemen, het bereik is vier maal verder dan de Spark en de verbinding met een telefoon of tablet lijkt mij veiliger ten opzichte van de Spark vanwege de kabelverbinding tussen remote en telefoon/tablet.
  Een aparte app vind ik dan weer wat overdreven, betekend dat je als je een ouder model phantom, een Mavic Air en deze Mini hebt, je drie apps moet hebben om ze allemaal te kunnen vliegen.
  Al met al een super leuke drone die ik wel zou toevoegen aan mijn arsenaal, al is het om anderen eens te laten vliegen zonder al te veel schade op te lopen bij een crash.

  Beantwoorden
  • Sinterklaas kapoentje,
   Zo’n drone wil ik wel in m’n schoentje
   Het past letterlijk in m’n laarsje
   Het zou geweldig zijn Sinterklaasje

   Zie de drone vliegt tussen de bomen
   Makker staakt u wilt geraas
   Heerlijk moment is daar gekomen
   Zo’n kleine drone vliegt als een baas

   Van verwachting klopt mijn hart
   Wie de drone krijgt wie de gard
   Van verwachting klopt mijn hart
   Wie de drone krijgt wie de gard

   o! Wat pret zal ’t zijn te spelen
   Deze kleine drone is top
   Eerlijk zullen we alles delen,
   We vliegen allebei een accu op.

   ———–

   Deze nieuwe telg in de DJI familie lijkt me echt heerlijk om (bijna) altijd bij je te hebben. Een grotere drone is toch vaak lastiger, bijvb ook bij een lange wandeling. Maar wat ik veel om mij heen zie, is dat het lastig is om vooraf in te schatten of iemand zijn/haar drone mee neemt.

   Dit geld zowel in Nederland, maar, zoals ook genoemd, op vakantie onder de magische grens van 250gr te blijven. Wat het, met veranderde regelgeving in Nederland/Europa mogelijk ook nog interessanter maakt om een drone, deze drone, te hebben.

   Zal dit de beste drone zijn, vast niet, maar ik denk dat het wel de perfecte drone is om mee op pad te nemen, waarheen dat pad ook gaat.

   Beantwoorden
 • Elmar van Meurs

  Ik heb deze drone al een keer in mijn handen mogen hebben. Helaas nog niet mee gevlogen. Ondanks het kleine gewicht lijkt het toch een solide drone te zijn. Recenties geven aan dat deze vliegt zoals elke andere dji drone wat betreft besturing. Het is wat mij betreft een ideale drone om gewoon bij je te hebben voor op reis of als je net die ene gave plek bent en niet al je andere koffers met drones bij je hebt!

  Beantwoorden
 • Gino Laurita

  Bedankt voor deze review. Het hebben van een Mavic Mini zijn door jou, Wiebe heel mooi naar voren gekomen zoals de situatie na 1 juli 2020. Het gebruik van deze drone naast de oude broer Mavic Pro 1, in relatie met VS en Canada waar ik vaak ga en natuurlijk over de kwaliteit van het beeldmateriaal en van het toestel zelf.
  Alweer een mooi werk van Wiebe !
  Bedankt.

  Beantwoorden
  • Mooi te zien hoe jij drones op verantwoorde manier hebt neergezet Wiebe. Ook deze review toont weer eens waartoe techniek en doorontwikkeling in staat is. Een powerhouse in een klein plastic doosje, zeg maar. DJI zelf is ook een powerhouse gebleken. Heb zelf de Osmo Pocket, ook al zo’n klein ding met hoge kwaliteit. Ben benieuwd wast deze tech over 2-3 jaar staat.

   Beantwoorden
 • Rob Muntz

  Vorig jaar mijn drone hobby, met mijn Phantom 2 en F450, van de hand gedaan.
  Ziekte en steeds strengere vliegrestricties, maakte dat ik er steeds minder plezier aan beleefde. Echter de interesse is ‘gelukkig’ nooit vergaan en met de nieuwe Mavic mini van DJI begint mijn enthuosiasme weer te stromen.
  Het lage gewicht en daarmee lage risico op shade aan derden, lange vliegtijd en omdat hij door zijn kleine formaat zo makkelijk is mee te nemen, ben ik bang dat ik er weer aan moet geloven😉

  Beantwoorden
 • Hallo Wiebe,

  Mooie review die mij een beetje gek maakt en de wens om een nieuwe hobby te gaan beginnen nu toch wel heel groot maakt…
  Ik heb nu een heel mooi, duidelijk en compleet beeld gekregen over de DJI Mavic Mini zodat voor mij nu vast staat waar ik mij op wil richten. De review is op mij met name ook heel overtuigend overgekomen naar aanleiding van ook gepubliceerde video van Scheveningen en de foto’s. Hoewel ik in het noorden van het land woon, is dit een tijdje mijn werkterrein geweest en het was dus heel leuk alles nu een keer vanaf een andere kant te bekijken. Jij hebt goed laten zien welke mogelijkheden er zijn en hoe ik een mooie nieuwe hobby kan gaan beginnen. Nu nog even sparen of hopen op een hele leuke meevaller….

  Beantwoorden
  • Toen ik de eerste specs las was ik huiverig en eigenlijk ook wel een beetje lacherig aan het doen over dit toestel.
   Nu ik meer en meer zie, en zeker na het lezen van deze review, zit ik serieus te denken dit toestel aan te schaffen als ik hem niet win. Ik kan ook nog wel professionele toepassingen bedenken waar ik dit toestel voor zou kunnen gebruiken.

   Beantwoorden
 • Heel goede review en geeft goed weer wat de mogelijkheden zijn.
  Eentje die ik aan mijn collectie wil toevoegen en wie weet heb ik wel geluk :-p

  Beantwoorden
 • Nico Rouwhorst

  Bedankt Wiebe voor de duidelijke review.

  Mijn zoon wil zo graag een nieuwe Drone, maar het sparen lukt hem nog niet zo goed. Maar eigenlijk wil papa er ook heel graag mee vliegen. Zo graag dat papa zojuist op een vol kantoor, maar een sinterklaasliedje heeft gezongen. Nu maar hopen dat al die vreemde blikken het waard worden.

  Beantwoorden
 • Ik geloof dat dit de eerste retweet in mijn leven was. En mijn eerste follow op LinkedIn
  En de eerste keer dat ik heb gezongen. Maar alles voor de winactie! Waar kan ik de opname van mijn liedje heen sturen? 😉

  Beantwoorden
 • Erg goede review, behandelt niet alleen de positieve maar ook de negatieve kanten van deze DJI Mavic Mini; tevens zetten jullie ook duidelijk de verschillen af tegen de andere drones van DJI. Al met al een sterke review!

  Sint en Piet zaten te bedenken
  Wat ze Dronewatch nu eens zouden schenken
  Weet je wat Dronewatch in het schoentje vindt?
  Een drone met de groeten van Sint

  Dit is ’t cadeau dat precies bij je past
  Sint hoopt dat hij je daar blij mee verrast
  Wie had dat ooit verwacht?
  Op deze drone heb je al heel lang gewacht

  Je krijgt nu wel dit mooie ding
  Maar het kostte Sint wel veel ping ping
  Ook al is de Sint heel erg oud
  Weet dat hij veel van Dronewatch houdt

  Dit gedicht is bijna uit
  ’t Was veel geld, maar vooruit
  Dit is het cadeau waar je op zat te wachten
  Geniet er maar van en houd Sint in gedachten

  *Toffe winactie, succes!

  Beantwoorden
 • Bob Staalman

  De Mavic Mini lijkt mij een soort van spannend alternatief voor een CineWhoop. Geen 4K maar wel circa 30 minuten vliegtijd. Ook ben ik erg nieuwsgierig naar hoe lichtgevoelig de camera is wanneer je binnenvliegt en hoe de software hiermee omgaat.

  Beantwoorden
 • Matthijs

  Al tijden volg ik dronewatch.nl vanwege de beelden en de video’s die ik voorbij zie komen. Hier wordt ik enthousiast van en zou graag Mavic Mini willen besturen om ook de DJI ervaring te kunnen beleven.

  Beantwoorden
 • Bedankt Wieke voor de review!

  Ik weet nu helemaal zeker dat ik deze mini-drone ga aanschaffen. Ik krijg er steeds meer zin in en ik kan niet wachten tot de combo weer op voorraad is.
  In januari ga de ROC-light cursus doen, waar ik hem mooi voor zou kunnen gebruiken!

  Het sinterklaasliedje ga ik vanavond, als ik mijn schoen heb gezet, voor jou zingen!

  Hartelijke groeten!

  Beantwoorden
 • Maarten Admiraal

  Ik ben zelf al erg blij met de Spark. Klein, en doet zeker voor foto’s niet erg onder voor duurdere broers. Wel een groot gemis is het niet kunnen fotograferen in RAW. Ook heb je minstens een tas nodig om hem voorzichtig mee te vervoeren. DJI heeft nu, zeker met de aanstaande regelgeving hier goed op ingespeeld door hem onder de 250 gram te houden.
  Erg duidelijke review verder!

  Beantwoorden
 • Bedankt voor de goede en uitgebreide review. Knappe prestatie van DJI om zo veel te kunnen bieden net onder de kritische grens van 250 gram. Ik ben heel benieuwd welke andere nieuwe drones we binnenkort nog kunnen verwachten met het oog op de aankomende EU regels. Ook voor professionals is de Mavic Mini vanaf 1 juli een interessante (extra) drone, bv voor gebruik binnen de bebouwde kom. Wel jammer dat er geen RAW foto’s gemaakt kunnen worden, hopelijk komt dat nog in een toekomstige firmware update.

  Beantwoorden
 • DJI Mavic Mini, “mini” dan alleen wanneer het gaat om afmetingen en gewicht, verder lijkt het mij zoals genoemd een echte krachtpatser waar je veel plezier mee kunt hebben. De eigenschap om bij wind toch te vliegen als een pro viel mij ook al op mij de Mavic Air, wat ook een fantastische drone is. De mini kan ik niet over oordelen gezien ik er zelf nog niet mee heb kunnen vliegen, de verwachting naar aanleiding van deze review is wel hoog.
  Makkelijk meenemen, lange vluchttijd, prima beelden, goede prijs, wat wil je nog meer.
  Nu maar hopen dat ik win om nog meer mooie opnames te maken.

  Beantwoorden
 • Benny IJntema

  Fijne review om te lezen. Hopelijk komt er eentje door de schoorsteen vliegen, als Piet maar een beetje geoefend heeft moet dat lukken ook zonder obstacle detectie

  Beantwoorden
 • De mavic mini.. is hij eigenlijk wel zo mini? Ja hij is klein kwa formaat en gewicht! Maar de prestaties voor zon klein macho’tje zijn niet mis! En het is een handzaam model wat dus makkelijk mee te nemen is in je handbagage of gewoon in je rugtas mee naar het werk! Zodat je dagelijks mooie opnames kunt maken ik zou dr wel een willen!

  Beantwoorden
 • Renz Kino

  Vind dit echt een coole drone (heb nog nooit een drone gehad).

  Beantwoorden
 • Hallo Wiebe,
  Dank je voor de review! Ik kijk eigenlijk elke dag even op dronewatch.nl, en nu ik me aangemeld heb voor de nieuwsbrief is dat misschien nog makkelijker!
  Ik ga vanaf februari volgend jaar met mijn gezin met een camper reizen door europa. We hebben ons huis verkocht en laten dus echt alles achter voor een mooie reis van rond de 2 jaar.

  De mavic mini zou ik graag mee willen nemen om de reis zo goed mogelijk te kunnen vastleggen (en te delen via een website…).
  Vooral het lage gewicht zorgt er voor dat het vanaf volgend zomer niet meer uitmaakt ik welk land ik wil vliegen!
  Hartelijke groet,

  Matthijs

  Beantwoorden
 • Wat ik van de DJI mini vind ,nou dat deze drone vol met de techniek niet onder doet voor de andere DJI types .Ik vind dit een kleine wonder machientje met super prestaties.
  Lekker klein ,makkelijk mee te nemen ,en met mijn schoen maat 44 zal hij ook hier vast in passen .

  Beantwoorden
 • Dhr. U. Attema

  De DJI Mavic Mini is in mijn ogen de ideale drone voor al mijn reizen. De drone is razendsnel in de lucht en maakt ondanks de kleine camera haarscherpe opnames. En het jankgeluid dat de propellers maken is nog altijd beter dat het geluid dat ik maak tijdens het “zingen” van een Sinterklaasliedje.

  Beantwoorden
 • Leuk stukje speelgoed. Zou hem graag mee willen nemen naar Dubai (ipv de inspire2) om daar een paar mooie shots te maken. En kijken hoe professioneel de mini te gebruiken is.

  Beantwoorden
 • U Attema

  De DJI Mavic Mini is in mijn ogen de ideale drone voor al mijn reizen. De drone is razendsnel in de lucht en maakt ondanks de kleine camera haarscherpe opnames. En het jankgeluid dat de propellers maken is nog altijd beter dan het geluid dat ik maak tijdens het zingen van een Sinterklaasliedje.

  Beantwoorden
 • Levi Verhoek

  Bedankt voor deze review! Zit al heel lang op de wip om een drone aan te schaffen, maar heb niet zo’n groot budget en was met de goedkope drones altijd bang voor tegenvallende foto kwaliteit… Nu ik weet dat deze vrijwel gelijk presteert aan de Mavic Air is een drone ineens wat sneller binnen bereik 😀

  Beantwoorden
 • Mooie review.
  Interessant om te zien wat het verschil is met de Spark. Op veel fronten een vooruitgang, toch jammer dat ze geen obstakel detectie (voorkant) heeft.
  De vraag is natuurlijk of dat ze de app gaan uitbreiden en met nieuwe framework de video & foto instelling gaat uitbreiden.

  Beantwoorden
 • Met enige regelmaat verdiep ik me weer in camera-drones.
  Tot nog toe heb ik kunnen beheersen, en ik denk dat dat nu ook weer gaat lukken.
  Maar deze Mavic Mini is toch wel heel erg interessant, zowel qua prijs als ook qua “bang for bucks”.
  En als het inderdaad klopt dat je deze straks ook gewoon boven mensen mag vliegen, dan zou ik deze dus gewoon kunnen gebruiken zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik regels overtreed.
  Ik vrees dat het dan toch wel heel moeilijk wordt om geen drone te kopen….
  Maar hopelijk hoeft dat niet (oftewel hopelijk win ik deze drone…)

  Beantwoorden
  • Zie ginds komt de …

   Goede review, ben als hobby matig fotograaf erg benieuwd naar nieuwe manieren om te fotograferen. De series van DJI zijn erg goed, maar iets te duur voor incidenteel gebruik. Ik hoop dat de software op camera gebied dan ook nog wordt uitgebreid (fingers crossed)

   Beantwoorden
 • Dit lijkt mij een heel mooi apparaat om met drone fotografie te beginnen. Ik maak nu alleen nog foto’s tot ongeveer 2m hoogte (camera in de hand). Ik zou graag vanuit de hoogte gave plaatjes willen maken. De DJI mini is een goede start hiervoor.

  Beantwoorden
 • Lieve Sinterklaas,

  Al lange tijd zijn mijn wensen voor deze drone erg groot,
  Dus was ik blij verrast dat u er nu één verloot!

  Met zijn kleine formaat is het een cadeau dat in mijn schoen past,
  Ik ben zo vrij geweest en zet hem vast.

  Aan al uw gestelde voorwaarden heb ik netjes voldaan,
  Het aanmelden voor de nieuwsbrief heb ik gisteren gedaan.

  Uw pagina volgen op LinkedIn ga ik straks verzorgen,
  Want ik wil heel graag mijn deelname waarborgen!

  Uw tweet retweeten was een eitje,
  Maar wat was de laatste uit uw rijtje?

  O ja, het zingen van een sinterklaasliedje is niet mals,
  Want volgens de buren zing ik heel erg vals!

  Maar ik heb het toch gedaan want o lieve sint,
  Die mooie drone ontvang ik heel graag met een roze lint!

  Uw review is erg duidelijk en fantastisch gemaakt,
  En ik heb aan het einde een zucht van verlangen geslaakt!

  Wat zou ik deze drone graag willen ontvangen van u,
  Maar ik kan niets meer doen dan afwachten nu.

  Ik wacht met smart,
  En vol verwachting klopt mijn hart….

  Liefs,
  Wendy

  Beantwoorden
  • Joël Verhaar

   De review was heel erg duidelijk ging heel erg diep in op alle details, dat was heel fijn om te lezen.
   Van bijna alle drones van DJI heb ik al reviews gelezen en gekeken en ik moet eerlijk zeggen dat de Mavic Mini een zeer goede drone is die voor starters een hele goede drone is om mee te beginnen. Goedkoop, makkelijk te besturen en heel goed mee te nemen.
   Ik weet zeker dat ik deze drone veel bij me zal hebben aangezien hij zo klein en licht is.

   Al met al een heel goede drone die zeer gemakkelijk te gebruiken is en overal mee naartoe kan!

   Ik zou hem heel graag willen winnen om zo mijn video’s nog mooier te kunnen maken en meer te kunnen leren op het camera vakgebied en van mijzelf een nog betere cameraman te maken 😁

   Beantwoorden
 • Zie ginds komt de Mini uit Den Haag al aan
  Hij past in mijn tas en ik zie hem al gaan.
  Hoe mooi zijn de beelden toch elke keer weer
  Hoe vloeiend de vluchten die ik zo begeer

  De Mini moet lachen
  Hij zoemt mij reeds toe
  Wie vliegt die krijgt lekkers
  en zonder gedoe
  Oh lieve Sint Wiebe, denk ook eens aan mij
  En vlieg toch niet stilletjes mijn huisje voorbij.

  Beantwoorden
 • Eric Van Cauwenbergh

  Bedankt voor de uitgebreide review. Dit ziet er een handige Drone uit die ik kan meenemen op mijn trektochten. Licht gewicht en toch mooie beelden, ik zal er al een plekje voor reserveren in mijn rugzak.

  Beantwoorden
 • Mijn oud-collega van the Broadcaster vliegt met een Phantom, mijn huidige collega met een Mavic Pro -tot zijn volle tevredenheid. Schitterende shots mee gemaakt, uitgezonden op televisie. Met deze Mini steek ik ze niet de ogen uit, maar aan de review af te lezen is het bepaald geen kat in de zak….

  Beantwoorden
  • André Schipper

   Goede review denk dat dit een waardige opvolger gaat worden voor mijn geliefde Mavic.

   Beantwoorden
 • Mijn ultieme reisbuddy voor de toegevoegde waarde in grootte, handigheid en vliegduur!

  Beantwoorden
 • Willy Damen

  Super review Wiebe. Ik heb me stem schor gezongen. De….DJI Mavic mini Mavic mini
  Mavic mini de DJI Mavic mini o jongens jongens wat een baas. Hij vliegt daar hij vliegt daar hij vliegt daar blij van zin de hele de hele de hele wereld in. Wat een pracht cadeau zou dat zijn. Straks Droneloos😢.

  Beantwoorden
 • Sjeemig, net zevenhonderddrieenveerig YouTube video’s zitten kijken omdat ik een Mavic air in overweging nam. Na deze review kan ik opnieuw beginnen. Wat kan die mini veel en dat gewicht is ongelofelijk! Ik wil hem 😁 leuk voor Sinterklaas.. nu we het daar toch over hebben… ik schraap mijn keel en zing uit volle borst

  Zwarte Piet ging uit fietsen,
  toen klapte zijn band.
  Hij moest toen gaan lopen,
  met de fiets aan zijn hand.

  Toen kwam hij in ‘n dorpje,
  en zei tegen de smid:
  “Ik geloof dat er in mijn achterband
  een minidroontje zit.”

  Beantwoorden
  • Ik zit al een tijdje te twijfelen om de DJI Magic Mini aan te schaffen voor mooie vakantie shots, maar deze review heeft me wel weten te overtuigen!

   Het geringe gewicht en formaat is top voor mijn komende backpack avontuur!

   En als de mogelijkheid er is om de drone hier te winnen dan is dat natuurlijk helemaal te gek!

   Sinterklaasje kom maar door, een mini drone van DJI ik ga d’r voor!

   Beantwoorden
 • Ik vind het zo’n vet ding en de rview is goed en uitgebreid, ik wil hem stiekem heel graag winnen

  Beantwoorden
 • Lijkt me echt een super gave en makkelijke drone voor beginners, zeker handig is dat hij 249 gram weegt, en het zou al helemaal handig zijn als ik deze drone zou winnen ;).

  Beantwoorden
 • Tja een kans om het beestje te winnen i.p.v. te moeten aanschaffen als je net 500 euro pm in inkomsten bent gezakt, is natuurlijk wel een prettig idee. Ik verwacht er niet veel van, win nooit grote prijzen, maar toch. . . . Het lijkt me een fijn machientje, voldoende voor mijn hobby gebruik en de Phantom 2V3+++ die nu nog dienst doet, kan natuurlijk niet tippen aan het nieuwe broertje, gewicht, gemak om mee te nemen ( ik sleep nu zo’n 5 Kg aan spullen mee voor bijna hetzelfde resultaat ) lijken mij zaken waardoor ik hem ook veel sneller weer ga inzetten.

  Beantwoorden
 • Wat een gave drone!
  Volgend jaar een road trip in Frankrijk gepland staan waar hij perfect voor is! Klein en licht dus makkelijk mee te nemen😍

  Beantwoorden
 • Zelf eigenaar van de Mavic Air geweest. Vond ik toch net teveel om mee te nemen zo in het rugzakje op vakantie. De mini biedt minder maar voldoende voor mij om genoeg te gebruiken! Ga er zeker één aanschaffen.

  Beantwoorden
 • Ik heb net in usa gekocht en er wat mee gevlogen. Voorheen een black discovery. Door het formaat en rest van min punten geen fijne drone om mee te nemen. Deze dump ik met doos en al in de auto hier en gaan. Werkt goed en vliegt goed. Alleen door zo veel water hier nog niet echt ver durfen vliegen. Komend weekend met wat goed weer in nl vliegen en kijken hoe ver deze uitvoering komt. (Us)

  Beantwoorden
 • handige tool om je video producties mee op te leuken.

  Beantwoorden
 • Frederic Vanderheere

  goede review van een al vaak gereviewd product. Leuk om de vergelijking in wetgeving eens duidelijk te krijgen. Het zou nog leuker zijn om er eentje te winnen :-). Dat zou dan mijn eerste drone worden.

  Beantwoorden
 • Matthijs

  Echt een gave drone!! Ik heb net een ryze tello aangeschaft maar deze is sowieso een stuk beter! Ik heb ook nog voor deze gekeken alleen was de prijs boven mijn budget helaas. Heel handig dat hij opgevouwen kan worden waardoor hij makkelijk mee te nemen is op vakantie.

  Beantwoorden
 • Wouter van der Mark

  Zelf heb ik geen Facebook meer
  Maar met de Mavic Mini voel ik me een echte heer.
  Graag doe ik dan mee met het dingen naar deze prijs.
  Graag ontvang ik hem snel om mooie foto’s te maken van de winter en al het ijs.

  Beantwoorden
 • Levi Kuipers

  Zie ginds komt de drone, uit Spanje weer aan, hij brengt onze mooie beelden waar we erg leuk op staan. O zie hem toch vliegen zo snel en zo leuk. Wat zal ik nog meer verzinnen? Ik zou hem gewoon erg graag willen winnen!

  Beantwoorden
 • Vooruit dan maar, eigenlijk is mijn zangkunst de perfecte garantie voor een drone crash maar alles -moet wijken om deze drone te winnen 😉

  Zie de maan schijnt door de bomen.
  Makkers staakt uw wild geraas.
  ‘t Heerlijk avondje is gekomen,
  ‘t avondje van Dronewatch,….oeps Sinterklaas.

  Vol verwachting klopt ons hart,
  wie de drone krijgt, wie de gard.
  Vol verwachting klopt ons hart,
  wie de drone krijgt, wie de gard.

  Beantwoorden
 • Henri Rovers

  Dit is een ideale drone voor de hobby maar ook zeker voor mijn werkzaamheden om foto’s te maken in het veld met name van watergangen en problemen bij zwemplassen.

  Beantwoorden
 • Arjan den Hertog

  Hoor mijn drone waait in de bomen
  Hier in huis zelfs huil ‘k als een kind
  Zou die prachtige Drone van dronewatch komen
  Nu ze dit lied zo vreselijk vind

  Super review zoals gewoonlijk van jullie gewend.

  Beantwoorden
 • Martijn Plugge

  DJI Mavic Mini staat nu ook op mijn (sinterklaas) lijstje zeker met de nieuwe regels!

  sinterklaas liedje komt vanavond weer met de kinderen

  Beantwoorden
 • …maar de Mavic Air fotografeert in RAW en dat is onmisbaar om een goede detaillering te krijgen in lichte en donkere plekken in dezelfde foto.
  Obstakeldetectie bij de Mavic Air is in tegenstelling in de overzichtslijst; voor, achter en naar beneden.
  Hij is ook bijna 2x zo duur.

  Beantwoorden
 • Deze mini drone is de ideale metgezel tijdens onze trail running reportages waarmee onze vrijwilligers volgend jaar mee gaan starten. Van trail running evenementen in Nederland en in het buitenland, maar ook van hardloopreizen en van de mooiste plekjes willen we verslag gaan doen in tekst, beeld, geluid en video. Omdat we zo licht mogelijk bepakt willen zijn om op de routes zelf de reportages te maken is deze mini drone een droom. Iedere vrijwillige reporter zal deze mee willen hebben.

  Beantwoorden
 • Chris de Beer

  Mooi ding en klein mooie drone voor naast me Mavic Pro

  Beantwoorden
 • Joop van der Weerd

  Hallo!
  Dank voor de mooie review over de MAVIC MINI.
  Ik schijf die naam met grote letters want zijn daden zijn groot!
  De drone heeft eigelijk alles wat een hobby- en vakantiedrone moet hebben.
  Weer een topprestatie van DJI. Die jongens en meisjes daar kunnen er wat van.
  Ik heb een Osmo pocket en die prestaties zijn ook super, en nu deze pocketdrone:
  een perfect duo op vakantie. Ik hoop dat Sint aan mij denkt.
  Een versje zingen, hmm ik heb denk ik nu net op de loftrompet gespeeld wat de MINI betreft. M’n keel kan een liedje niet meer aan.
  Nogmaals dank, ik ben jalours op jullie.

  Beantwoorden
 • Ik zal jullie maar niet lastig vallen met een sinterklaas liedje te gaan zingen. Dan denk ik dat jullie deze aktie per omgaande stop zetten 🙂 En ja ik kan natuurlijk een gedichtje van het internet aftrekken en doen alsof ik hem bedacht heb. Maar nee ik doe dat niet! Want zo’n leuke drone behoeft geen jatwerk! Ik ben er van overtuigd dat het de vertrouwde DJI Kwaliteit is en geen speelgoed rommel zoals te zien is in de review !

  Beantwoorden
 • Bedankt voor alweer een fijne review van Dronewatch. En ja, de beste drone is de drone die je bij je hebt:-) en deze past altijd wel ergens in.

  Beantwoorden
 • Arie Klapwijk

  Prima review. Ik had hem al direct bij DJI besteld en al een tijdje in huis. Prima ding.
  Stel dat ik hem win dan mag Dronewatch hem aan de beste zanger geven.
  Ik ben helaas mijn stem kwijt. Zingen wordt hem niet vandaag.

  Beantwoorden
 • Hoor de wind waait door de bomen,
  Zou die goede drone nog wel bij mij aan komen,
  Ik durf het te dromen,
  dat het met een Mavic drone helemaal goed gaat komen!
  Dank u sinterklaas, film ik voor iedereen straks uit de lucht ons mooie land van kaas.

  Beantwoorden
 • Lianne Coenen

  Sinterklaas Kapoentje,
  gooi wat in m’n schoentje,
  gooi wat in m’n laarsje.
  Dank u, Sinterklaasje!

  Wat een goede en volledige review! Fijn dat alle aspecten benaderd worden zodat je een compleet beeld krijgt over dit pracht exemplaar. Dankzij het zeer lage gewicht is deze drone ideaal om mee te nemen op vakantie of naar een evenement. Geen gesleep meer met grote koffers of tassen. Ik zou inderdaad de combo pakken zodat je alle benodigdheden hebt om ongestoord te kunnen vliegen en te kunnen filmen. Kortom, een ideale drone voor diegene die graag willen beginnen met het vliegen van een drone, of voor iemand die op zoek is naar een compacte beginnersdrone.

  Deze drone zou dan ook ideaal zijn voor mijn partner, welke tevens een eigen youtubekanaal heeft. Hij heeft momenteel wel een drone, maar deze is sterk verouderd en is behoorlijk zwaar en groot, waardoor het niet gemakkelijk is om deze even “snel” mee te kunnen nemen. Deze DJI Mavic Mini zou dan ook perfect passen bij zijn voorkeuren en wensen. Momenteel is het Combo pakket inderdaad nergens leverbaar, want vriendlief had deze al op zijn verlanglijstje gezet, maar de websites geven aan dat het product (tijdelijk) niet te verkrijgen/beschikbaar is. Tevens zou het, naast een perfect sinterklaascadeautje, een ideaal verjaardagscadeautje voor hem zijn aangezien hij aanstaande maandag alweer 31 kaarsjes mag uitblazen. Duimen maar!

  Beantwoorden
 • Ik had al jaren het idee om een drone aan te schaffen maar toch telkens weer uitgesteld. Net 50 geworden en onder het motto, je bent nooit te oud om… hebben mijn kinderen me op een verrassingsfeestje overhaald (lees: verplicht) om een drone aan te schaffen. De mavic mini werd me door mijn jongste zoon aangewezen. De prijs deed me wel wat twijfelen in vergelijking met de grootte van deze drone. Tot wanneer ik deze review las, duidelijk en zeer compleet. Deze zie ik wel zitten, handig om mee te nemen en prachtige shots.
  Hier gaan we voor!

  Dank je wel voor de review!

  Groeten uit België.

  Beantwoorden
 • In de review wordt geschreven dat je de camera niet omhoog kan draaien. Dit is niet juist. Via de instellingen in het menu kan je deze optie aanvinken en kan je de camera wel omhoog draaien.

  Verder een leuke review.

  Beantwoorden
 • Volgens mij staat er in de nieuwe regels > 250 gram OF camera verplicht registreren.
  In USA en Canada wordt alleen over gewicht gesproken.
  Tijd om de spark te upgraden?

  Beantwoorden
 • Hoe kan ik de quikshot functie oproepen op mijn beeldscherm. Ben al een paar dagen aan het zoeken maar ga het nu toch maar een keer vragen. Alvast bedankt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier