Drone aangedreven door elektrische bladblazer: will it fly?

Kun je een accubladblazer gebruiken om een fixed-wing drone aan te drijven? Dat vroeg RC-hobbyist en Flite Test-teamlid Peter Sripol zich af, naar aanleiding van een vraag van één van zijn Youtube-fans. Peter besloot om de proef op de som te nemen en bouwde een lichtgewicht modelvliegtuigje met een elektrische bladblazer ten behoeve van de voortstuwing. Of het gevaarte daadwerkelijk luchtwaardig is, dat zie je in onderstaande video.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!