Opmerkelijk

Drone aangedreven door elektrische bladblazer: will it fly?

Kun je een accubladblazer gebruiken om een fixed-wing drone aan te drijven? Dat vroeg RC-hobbyist en Flite Test-teamlid Peter Sripol zich af, naar aanleiding van een vraag van één van zijn Youtube-fans. Peter besloot om de proef op de som te nemen en bouwde een lichtgewicht modelvliegtuigje met een elektrische bladblazer ten behoeve van de voortstuwing. Of het gevaarte daadwerkelijk luchtwaardig is, dat zie je in onderstaande video.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier