Kijken: korte sciencefictionfilm Skywatch schetst duister beeld van drone delivery

Afgelopen week ging de korte sciencefictionfilm Skywatch in premiere. Stel je een nabije toekomst voor, waarbij drone delivery de normaalste zaak van de wereld is geworden. Drones zoeven af en aan om pakketjes en fastfood te bezorgen. Een tweetal handige tieners slagen erin om in te breken op de centrale aansturing van de drones. Ze halen een geintje uit met de bestellingen van een paar buren, maar dan gaat er iets mis met één van de gehackte drones…

De korte film werd geschreven en geregisseerd door Colin Levy, die eerder bij Pixar werkte aan films als Inside Out en Finding Dory. Maar liefst zes jaar ging er in de totstandkoming van de film zitten, van idee tot uitvoering. Via Kickstarter werd er in 2017 ruim 50.000 dollar opgehaald voor de productie van de film. De special effects werden in het 3D animatiepakket Blender gecreëerd door VFX-artiesten van over de hele wereld. Leuk detail: één van de bijrollen wordt ingevuld door niemand minder dan Jude Law.

Alhoewel Skywatch een op zichzelf staande sci-fi short is, speelt Levy met het idee om op een dag een feature film te maken waarin delivery drones de hoofdrol spelen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier