Video

Kijken: deze video werd volledig opgenomen met de Mavic Mini

Zoals je in onze review van de Mavic Mini kunt lezen zijn we bij Dronewatch behoorlijk enthousiast over de beeldkwaliteit die deze drone te bieden heeft. Dat enthousiasme is alleen maar groter geworden na het zien van een video die Ferdinand Wolf (in het dagelijks leven werkzaam als Creative Director bij DJI Europe) met de nieuwe minidrone opnam in een stad in de Chinese provincie Shenzen. 

4 accu’s en 1 Mavic Mini

Volgens ferdigrapher, zoals Ferdinand zichzelf op Instagram noemt, kwamen er slechts 4 accu’s en 1 Mavic Mini aan te pas om de beelden op te nemen: “Cinematic Mavic Mini! Turn 🔊 on 😃This short video was ENTIRELY filmed on the @djiglobal Mavic Mini emptying less than four batteries in total! Edited with the free version of DaVinci Resolve. So no post denoising or post stabilization. Isn’t it mind blowing that you can achieve this on a drone that costs less than 400$ and fits in your pocket?!”

De video spreekt ons met name aan omdat het vanaf 1 juli 2020 – de dag dat de Europese drone-regelgeving ingaat – in principe toegestaan is om met de Mavic Mini boven steden of dorpen te vliegen, zo lang je dat maar niet boven een mensenmenigte doet. De drone valt dankzij het lage gewicht namelijk aanvankelijk in de A1 categorie. Alleen nachtvliegen is nog uit den boze. En je moet natuurlijk wel de privacy van derden in acht nemen.

Nog geen Mavic Mini in huis? Bestel ‘m rechtstreeks via de DJI Store, of plaats je order bij CameraNU.nl of Bol.com.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: deze video werd volledig opgenomen met de Mavic Mini

  • Juriean Brands

    Hallo,

    Het beeld van het schip lijkt uit twee delen te bestaan… ??

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier