Nieuws

DJI vraagt patent aan op RC buggy met gimbal en camera

Mogelijk komt DJI in de loop van 2020 met een nieuwe productlijn op de markt in de vorm van een RC buggy waarop een Zenmuse gimbal/cameramodule geplaatst kan worden. Dat volgt uit een patentaanvraag die DJI onlangs heeft ingediend. Ook komt DJI mogelijk met een nieuwe Ronin stabilizer die eveneens gebaseerd is op de Zenmuse-serie camera’s.

Rover en stabilizer

De patentschets van de camerabuggy laat weinig tot de verbeelding over. Het gaat om een klein voertuig met wielen die alle kanten op kunnen rollen. Op een actief geveerd platform kan een Zenmuse cameramodule worden geplaatst. Daardoor kan de gebruiker vloeiende shots vanuit een zeer laag perspectief maken, zelfs als de buggy over oneven terrein rijdt. Ook is het denkbaar dat er met de nieuwe rover hyperlapses gemaakt kunnen worden.

Het idee om de bestaande Zenmuse-serie camera’s te gebruiken voor nieuwe producten blijkt uit een tweede patentschets, van een stabilizer waarvan het hart door een Zenmuse-camera wordt gevormd. Het geheel doet een beetje denken aan de stabilizers van Freefly, die gekenmerkt worden door het rechthoekige frame dat door de gebruiker op diverse manieren vastgehouden of ergens op gemonteerd kan worden.

Verbreding van de productportfolio

De patentaanvragen met als werknamen “Vehicle” en “Stabilizing Device and Handheld PTZ Device” duiden op de komst van nieuwe producten voor professionele beeldmakers. Op zich is dat geheel in lijn met de productstrategie van DJI, waarbij er in toenemende mate wordt ingezet op een diversificatie van het productportfolio om zodoende minder afhankelijk te worden van de verkoop van drones.

Inmiddels voert DJI naast de drones uit de Mavic, Phantom, Inspire en Matrice-series ook een hele serie andere producten voor beeldmakers, zoals de Ronin-serie stabilizers, de Osmo Pocket en Osmo Action camera’s en niet te vergeten de professionele Zenmuse-serie camera’s. Ook bracht DJI al een buggy op de markt in de vorm van de programmeerbare RoboMaster S1.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier