Kijken: Inspire 2 en FPV drone filmen epische skiafdaling in Franse Alpen

Kom in de stemming voor de wintersport met deze video van een halsbrekende skiafdaling van de Aiguilles Rouges (rode pieken), een bergketen die uitloopt in de vallei van Chamonix in de Franse Alpen. De video valt niet alleen op door de prachtige actieshots en landschapsopnamen, maar ook door het intrigerende sounddesign. Voor het maken van de shots werd gebruik gemaakt van een DJI Inspire 2 en een FPV drone.

Mystiek van de natuur

De video is van de hand van Sam Favret, een sportman die zich heeft toegelegd op het produceren en regisseren van actievideo’s. Voor dit project besloot hij om de beleving van een soloskiër zo puur mogelijk over te brengen. Niet voor iets heeft de video daarom de titel ‘Natural Mystic’ gekregen.

Zoals Favret het zelf zegt: “Kom aan boord voor drie minuten donderend skiën door de Aiguilles Rouges van Chamonix, geen gimmicks of tricks en geen muziek. In plaats daarvan neemt het geluid van de elementen een prominente plaats in, zodat je volledig wordt meegenomen in de sporen van deze lokale Chamonix-rijder.”

Prijswinnende video

Inmiddels heeft de dronevideo het predicaat Staff Pick gekregen op Vimeo. Ook is de video in de prijzen gevallen bij de European Cinematography Awards, in de categorie Aerial & Drone. Geheel terecht wat ons betreft!

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: Inspire 2 en FPV drone filmen epische skiafdaling in Franse Alpen

  • 3 januari 2020 om 15:49
    Permalink

    ONGELOOFLIJK SPANNEND
    bedankt hiervoor!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!