Nieuws

Insta360 hint op dronevervangende 360º camera

Insta360, een toonaangevende fabrikant van 360º actioncams en professionele VR camera’s, heeft een video online gezet waarin gehint wordt op een nieuwe camera die op 7 januari gepresenteerd zal worden. Om wat voor product het precies gaat wordt niet duidelijk uit de video, maar er wordt wel een duidelijke link naar drones gelegd.

In de blender

In de Adapt to the Action teaservideo is te zien hoe een drone, een 1” action cam, een drone en een 360 graden camera in een blender worden gegooid waarna het geheel aan gruzelementen wordt gemalen. Een symbolische manier om te tonen dat Insta360’s aankomende camera al deze producten zou kunnen vervangen.

In de tussentijd worden diverse korte shots getoond die ogenschijnlijk met de nieuwe camera zijn opgenomen. Het gaat daarbij om 360º recapture opnamen, een FPV droneshot en opnamen die gemaakt zijn bij weinig licht. Het nieuwe product is dus geschikt voor diverse filmtoepassingen en omstandigheden, is de boodschap.

Alhoewel het ons sterk lijkt dat Insta360 met een eigen drone op de markt komt moet er toch iets in die richting gelanceerd gaan worden. Een shot dat Insta360-oprichter JK Liu gelijktijdig met de teaservideo op Twitter plaatste kan toch echt alleen maar met een drone gemaakt zijn. Een drone met aan boven- en onderzijde een fisheye camera wellicht, zodat er rondom in 360º gefilmd kan worden?

360º add-on

Als het niet om een drone gaat dan lijkt ons de meest waarschijnlijke optie dat de nieuwe camera zeer geschikt is om gebruikt te worden in combinatie met een (race)drone, en dat de gebruiker de 360º add-on ook op allerlei andere manieren gebruikt kan worden voor het maken van creatieve shots. Hoe dan ook zijn we erg benieuwd naar het nieuwe product van Insta360. Op 7 januari weten we meer!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier