Kijken: Made in Korea, een intiem visueel reisverhaal met prachtige droneshots

Zoals je misschien weet zijn we bij Dronewatch groot fan van het filmgenre ‘travel by drone’. Vooral reisvideo’s die niet per se voor de volle 100% bestaan uit droneshots maar die ook de nodige grondbeelden bevatten om zodoende een goed beeld te geven van een bestemming en de mensen die er wonen vallen bij ons in de smaak. Made in Korea van Daniel Kemeys is zo’n visueel reisverhaal, met een heel persoonlijk karakter bovendien.

Stad en land

Uit de beschrijving van de video: “Eens per jaar gaat mijn vriendin, Hana, naar het eiland Jeju in Zuid-Korea om haar familie te bezoeken voor de kerst. Vorig jaar ging ik met mijn camera mee. Maak met ons een reis door het hart van Zuid-Korea terwijl we de bruisende stad Seoul bezoeken, terwijl we reizen over Jeju Island, bekend om wind, vulkanische rotsen en serene tempels die weggestopt zijn in de bergen. Maar het allerbelangrijkste is dat we zien hoe Hana herenigd wordt met haar ouders, die ik voor het eerst ontmoette.”

Kemeys was naar eigen zeggen erg onder de indruk van het zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland. “Zuid-Korea heeft me verrast. Ik had niet verwacht dat het land zoveel ongerepte en natuurlijke schoonheid te bieden heeft. Deze film legt slechts een klein stukje vast van wat het land te bieden heeft. Ik hoop dat ik gerechtigheid doe aan het land.”

Apparatuur

Voor het maken van de grondopnamen maakte Kemeys gebruik van een Sony A7Rii met de 24-70 f/2.8 G Master & 58mm, een Canon 5D MKii met Canon 50mm 1.2L en een Helios 44M F2. De camera’s werden gestabiliseerd met een DJI Ronin S. Voor de droneshots werd de DJI Mavic 2 Pro ingeschakeld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier