Video

Kijken: racedrone vs. vlammenwerper

Is het mogelijk om met een racedrone de steekvlam uit een vlammenwerper voor te blijven? Dronevlieger Nurk FPV besloot om het antwoord op deze prangende vraag in de praktijk beantwoord te krijgen. Een typisch gevalletje ‘don’t try this at home’ maar wel met spectaculaire beelden tot gevolg. Op een gegeven moment vliegt de drone zelfs door de vlammen.

Vlammen met die drone

De video duurt maar liefst 17 minuten. Eerst zien we hoe Nurk FPV (bekend van deze adembenemende freestyle video) samen met zijn dronemattie PDWhite de vlammenwerper uitprobeert en een paar oefenrondjes maakt om warm te draaien. Als je direct actie wilt zien zul je dus even vooruit moeten spoelen naar ca. 9:12. Bizar is dat de drone op een gegeven moment zelfs even door de vlammenzee vliegt en dat blijkbaar prima doorstaat.

Helemaal toevallig is de link met de vlammenwerper niet. PDWhite is namelijk ook de drijvende kracht achter het bedrijf Throwflame, dat vlammenwerpers voor op drones op de markt brengt. Misschien een leuk idee voor een volgende video: kijken of je met een racedrone de vlam van een vlammenwerpende drone voor kunt blijven…

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier