GeruchtPro

‘DJI brengt Matrice 300 eind februari uit’

Dronemaker DJI zou van plan zijn om eind februari de Matrice 300-serie te lanceren. Dat meldt de Amerikaanse website DroneDJ op basis van gesprekken met insiders tijdens de afgelopen CES 2020. De problemen met neerstortende drones als gevolg van vochtproblemen zouden de voornaamste aanleiding geweest zijn om snel met een opvolger van de populaire Matrice 200-serie op de markt te komen.

Populair bij hulpdiensten

De Matrice 200 en 210 zijn met name populair bij hulpdiensten en inspectiebedrijven. Het feit dat de M210 uitgerust kan worden met twee payloads is één van de voornaamste pluspunten van dit platform. Daar komt bij dat de M210 er ook in een RTK uitvoering is. Een aanvullend voordeel is de IP43 rating van het platform, waardoor de drone ook bestand zou moeten zijn tegen regen.

Die regenbestendigheid is echter problematisch gebleken. Er zijn de afgelopen maanden diverse crashes met M200-series drones gemeld. In veel gevallen waren vochtproblemen de oorzaak, blijkt ook uit onderzoek van het Britse analysebureau luchtvaartongevallen. Achter de schermen is DJI daarom gaan werken aan een opvolger van de M200/M210, en de M300 zou eind februari al aangekondigd gaan worden.

Hoofdkantoor

Naar verluidt zijn de afgelopen periode meerdere DJI medewerkers vanuit de verschillende verkoopkantoren uitgenodigd op het hoofdkantoor in de Chinese provincie Shenzen om meer te horen over de aankomende enterprise drone. Op dit moment zijn er verder nog geen details bekend over de Matrice 300.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier