Productnieuws

Sunflower Labs toont prototype van smart home security drone

Het Amerikaanse bedrijf Sunflower Labs heeft op de CES 2020 een prototype getoond van een smart home security drone, die binnenkort op de markt verschijnt. Het systeem bestaat uit een aantal sensoren voor in de tuin en een box waarin een drone 24/7 standby staat. Zodra de sensoren een beweging detecteren wordt de drone gelanceerd en kan de huiseigenaar via een smartphone app live met de drone meekijken.

Hive & bee

Met haar Autonomous Security Drone loopt Sunflower Labs enigszins op de troepen vooruit. Nu nog is het in de meeste landen niet toegestaan om een drone te laten rondvliegen zonder dat er iemand fysiek bij is. Maar die situatie gaat vroeg of laat veranderen, en dat opent de deur naar een heel aantal nieuwe toepassingen, waaronder home security-oplossingen.

Het systeem dat Sunflower Labs ontwikkeld heeft omvat een weerbestendige box waar een drone in opgeladen wordt (de ‘hive’), een geavanceerde drone (de ‘bee’) met low-light camera, sensoren voor obstakeldetectie en een camera om precies weer in de box te kunnen landen en een aantal sensoren (de ‘sunflowers’) die op strategische plekken rondom het te bewaken huis geplaatst moeten worden.

Op afstand meekijken

Zodra één van de sensoren een ongebruikelijke activiteit waarneemt, opent de box zich zodat de drone kan opstijgen. Intussen krijgt de huiseigenaar een alert op de telefoon. De drone vliegt vervolgens automatisch naar de locatie van de sensor op de grond, waarna het systeem vanuit de lucht opnamen maakt en deze direct doorstuurt naar de eigenaar.

Nadat de drone poolshoogte heeft genomen keert deze weer terug naar de box. Door middel van een precision landing camera landt de drone zichzelf en wordt deze weer opgeladen voor een volgende inzet. Volgens Sunflower Labs hoeft de eigenaar dankzij geofencing niet bang te zijn dat de drone te ver van het basisstation vandaan vliegt.

Binnenkort leverbaar

Sunflower Labs verwacht het systeem vanaf midden 2020 te kunnen uitleveren aan Amerikaanse klanten. Het basisstation bestaande uit box+drone gaat $9.950 kosten, en voor iedere extra sensor op de grond komt daar $495 bij. Eén systeem kan een grondgebied van zo’n 1,6 hectare beveiligen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier