Yuneec introduceert 30x zoomcamera voor H520 platform

Dronemaker Yuneec heeft een zoomcamera aangekondigd die gebruikt kan worden in combinatie met de H520 hexacopter. De E30Z biedt 30x optische zoom en 6x digitale zoom, waardoor het totale zoombereik uitkomt op 180x. De camera is volgens Yuneec geschikt voor toepassingen op het gebied van inspecties, search&rescue, opsporing en surveillance.

E30Z camera

De E30Z is alweer de vijfde payloadoptie die Yuneec in de loop der jaren heeft ontwikkeld voor het H520 platform. De camera biedt een optische zoom van 30x. De tijd die de camera nodig heeft om van groothoek naar tele om te schakelen is slechts 2,55 seconden, waardoor de gebruiker snel een onderwerp dichterbij kan halen.

Een demonstratie van de 30x zoom.

De camera is mechanisch gestabiliseerd middels een drie-assige gimbal. Deze kan 360º draaien, zonder dat daarbij het landingsgestel van de drone in beeld komt: de H520 biedt de optie om het landingsgestel omhoog te trekken. De videoresolutie is 1080p HD, foto’s worden gemaakt in een resolutie van 1920×1080 pixels. De camera biedt autofocus en defogging.

Bedienen via ST16

Net zoals alle andere gimbals die compatible zijn met de H520 – waaronder de E10T thermische camera en E90 filmcamera – kan de E30Z via de ST16 controller bediend worden. Middels de DataPilot software is het ook mogelijk om volautomatische missies uit te laten voeren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier