Video

Kijken: natuurdocumentaire Unexplored Spain

Wat leven we toch in een geweldige tijd. Met een camera en een drone ter waarde van een paar duizend euro kun je met een beetje doorzettingsvermogen prima een natuurdocumentaire maken. Dat bewijst ook de Spaanse filmmaker Raúl Tomás Granizo (wildglimpses op Instagram), die gewapend met een DJI Phantom 4 en Panasonic GH4 een prachtige natuurdocumentaire over zijn thuisland maakte.

Ongerepte natuur

Raúl haalde zijn inspiratie voor de film uit het boek Unexplored Spain, een historische reisbeschrijving van het land. Er ging naar eigen zeggen flink wat tijd in het filmwerk zitten. “Vele jaren van hard werken, filmen en genieten van mijn eigen land, zijn eindelijk afgerond. Deze video is geïnspireerd door de 19-eeuwse natuuronderzoekers Abel Chapman & Walter Buck en hun boek Unexplored Spain. Ik volg hen in hun voetstappen buiten de platgetreden paden, op zoek naar de laatste ongerepte natuur die we nog in Spanje hebben.”

De film werd voor het grootste deel opgenomen met een Panasonic Lumix GH4 + 400 5.6 lens (soms plus 1.4x en 2x III). De droneshots werden met een DJI Phantom 4 gemaakt, in een later stadium ook met een Phantom 4 Pro. Hoofdlocaties: Riglos, Guara en Valle de Tena (Pyreneeën, Huesca) – Monegros (Huesca) – Villuercas, Serena en Sierra de San Pedro (Extremadura) – Meseta cristalina (Toledo) – Doñana (Huelva) – Kust van Murcia en Asturias / Cantabria.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier