Kijken: dronebeelden tonen hoe Wuhan in een spookstad is veranderd

Op beklemmende dronebeelden is te zien hoe de Chinese stad Wuhan in een spookstad is veranderd, nadat de autoriteiten het openbare leven hebben platgelegd in een poging de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. De beelden van Wuhan als ‘ghost town’ zijn afkomstig van AFP News Agency.

Wuhan is de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei. Er wonen ruim 10 miljoen mensen. Eind 2019 dook in de stad een nieuw, onbekend virus op. Al snel bleek het te gaan om een zeer besmettelijk virus, dat inmiddels wereldwijd 10.000 mensen geïnfecteerd heeft.

In een poging de verspreiding van het coronavirus te stoppen heeft de Chinese overheid een reisverbod ingesteld in een aantal miljoenensteden, waaronder Wuhan. Zeker vanuit de lucht is goed te zien wat voor impact deze maatregel heeft. Straten die normaal gesproken compleet gevuld zijn met mensen en auto’s zijn helemaal leeg en er lopen amper mensen op straat. Een fraai maar beklemmend staaltje dronejournalistiek wat ons betreft.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier