Opmerkelijk

Chinese landbouwdrones ingezet om steden te desinfecteren

Op YouTube zijn beelden gepubliceerd waarop te zien is hoe Chinese sproeidrones worden ingezet om steden te desinfecteren, in een poging de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De drones worden normaal gesproken ingezet om gewassen te besproeien met meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Meerdere steden zouden al op deze manier behandeld zijn.

Drones met sproei-installaties

Het idee om landbouwdrones in te zetten om steden te desinfecteren en daarmee nieuwe besmettingen te voorkomen is afkomstig van landbouwer Qin Chunhong. “Drones kunnen een veel groter gebied bestrijken en daardoor kan voorkomen worden dat meer mensen ziek worden. Met de drones kunnen de desinfecterende middelen sneller verspreid worden dan met een sproeiwagen of met handsproeiers mogelijk zou zijn.”

In één ochtend slaagde hij erin om met zijn drone een gebied van 16.000 vierkante meter te bestrijken. Normaal gesproken gebruikt hij zijn drone om gericht pesticiden te verspreiden over zijn gewassen.

In een toelichting bij de video is te lezen dat de sproeidrones waargenomen zijn in de kustprovincies Jilin, Shandong en Zhejiang. Niet alleen boeren maar ook burgers en politie zouden inmiddels drones ter beschikking hebben gesteld om de desinfecterende middelen te verspreiden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier