Kijken: dronepiloot tekent Baby Yoda op sterrenhemel

Stel, je bent dronepiloot en Star Wars-fan. Dan ligt het voor de hand dat je op een avond probeert om met je drone een lichttekening van Baby Yoda te maken, toch? Dat is in ieder geval precies wat fotograaf, dronepiloot en lichtkunstenaar Russell Klimas met succes probeerde. Voor het experiment maakte Russell gebruik van een Mavic Pro voorzien van een LumeCube led-lamp.

Google Earth en Litchi

Om de nachtelijke tekening te kunnen maken bevestigde Russell een LumeCube Strobe op zijn DJI Mavic Pro. Het vliegtraject maakte hij aan door het silhouet van de Star Wars-figuur over te trekken in Google Earth. De coördinaten werden vervolgens omgezet in een vliegtraject met behulp van de app Litchi.

De lichttekening werd vervolgens in één keer gemaakt door de drone, terwijl een camera op de grond het tafereel met een lange sluitertijd vastlegde. Als je goed kijkt dan zie je dat de tekening uit twee kleuren bestaat. Dat effect bereikte Russell door halverwege het gekleurde kapje van de LumeCube te verwisselen.

Kijk voor nog veel meer voorbeelden van lightpainting eens op de Instagramaccount van Russell. De foto’s in dit artikel werden met toestemming overgenomen. 

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier