Productnieuws

Tundra Drone Light: een led-schijnwerper die meedraait met de Mavic 2-camera

Je zult als dronevlieger maar in Noorwegen wonen, waar de winterperiode gepaard gaat met zeer lange nachten. Hoe handig zou het zijn dat je drone dan zelf de omgeving kan verlichten. Met dat uitgangspunt kwamen twee Noorse ondernemers op het idee van de Tundra Drone Light, een led-schijnwerper in de vorm van een add-on voor de DJI Mavic 2. Bijzonder is dat de lichtbundel mee op en neer draait met de camera.

Meedraaiende lichtbundel

De Tundra Drone Light is het eerste product uit de stal van de Noorse startup. Het idee is relatief eenvoudig: je bevestigt de module aan een standaard Mavic 2 Pro of Zoom, waarna deze de mogelijkheid krijgt om de directe omgeving te verlichten dankzij de geïntegreerde hoogvermogen led-module met een totale lichtopbrengst van 12.000 lumen. Door middel van een servo draait de module mee met de camera, zodat de lichtbundel zowel naar voren als naar beneden gericht kan zijn.

Volgens de bedenkers van de accessoire werkt de add-on zonder dat een modificatie van de drone benodigd is. Het is zelfs mogelijk om de led-module via de remote controller te bedienen, alhoewel niet duidelijk wordt hoe dat dan werkt. De accessoire is voorzien van uitsparingen voor de naar beneden gerichte Vision Positioning-camera en hoogtesensoren, zodat de werking van de drone op dat gebied niet nadelig wordt beïnvloed.

Misschien komt het idee van een optionele led-schijnwerper voor de Mavic 2 je enigszins bekend voor. Dat zou prima kunnen, want DJI biedt deze optie immers in de vorm van de M2E Spotlight standaard aan bij de Mavic 2 Enterprise en de Mavic 2 Enterprise Dual. Het grote verschil is dat de led-module van de Tundra Drone Light meedraait met de camera; de M2E Spotlight heeft tijdens het vliegen een vaste oriëntatie.

Kickstarter

Helaas is het product nog niet te koop. Wie interesse heeft in de led-accessoire kan zich via de website van Tundra Drone aanmelden voor een notificatie zodra de crowdfundingcampagne voor de verdere realisatie van het product op Kickstarter verschijnt. Bedenk je verder dat nachtvliegen met je drone in Nederland niet is toegestaan, ook niet na de invoering van de Europese drone-regelgeving.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier