Video

Kijken: racedrone maakt duikvlucht langs hoogste gebouw ter wereld

Zeker weten dat deze video je een minuut lang aan de buis gekluisterd houdt. Freestyle FPV-vlieger Johnny FPV bracht onlangs een bezoekje aan de Burj Khalifa in Dubai, met 830 meter de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Hij kreeg toestemming om zijn racedrone rond het gebouw te laten vliegen en dat levert spectaculaire beelden op.

Burj Khalifa

De Burj Khalifa werd op 4 januari 2010 geopend, na een bouwperiode van vijfenhalf jaar. Inclusief antennes en vlaggenmasten is de hoogte 829,8 meter. Daarmee is het gebouw een stuk hoger dan de Taipei 101 in Taiwan, die tot 2007 te boek stond als hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw bevat naast kantoorruimte en 900 appartementen ook een groot hotel.

Dronepiloot Johnny Schaer – op social media beter bekend als Johnny FPV – droomde er naar eigen zeggen al jaren van om een keer met zijn drone rond het gebouw te vliegen. Die droom kwam begin dit jaar uit. “Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Ik droom er al jaren van om hier te vliegen, want het maken van duikvluchten langs gebouwen is voor mij een essentieel onderdeel van het FPV vliegen. Dank aan iedereen die dit heeft gerealiseerd!”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier