#advProWinactie

Maak kans op een ROC-light opleiding bij Skytools!

Wil jij nog dit voorjaar professioneel aan de slag als dronepiloot? Overweeg je daarom om een ROC-light opleiding te gaan volgen, ook al komt de Europese regelgeving eraan? Dan hebben we in samenwerking met Skytools een leuke actie voor je: Skytools geeft namelijk een ROC-light opleiding ter waarde van € 750,- weg! Lees snel hoe je meedoet aan deze winactie.

ROC-light

Veel organisaties en zakelijk dronepiloten kiezen voor het ROC-light als eerste stap om de mogelijkheden van drones te verkennen ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden. De kosten om als organisatie een ROC-light te behalen zijn relatief laag en het opleidingsproces is kort.

Ook al wordt op 1 juli 2020 de Nederlandse drone-regelgeving vervangen door Europese regelgeving, het ROC-light behoudt toch nog even zijn waarde. Ten eerste is de ontheffing namelijk nog een jaar geldig, zodat je ook na 1 juli kunt blijven werken op de manier die je gewend was. Ten tweede ziet het ernaar uit dat het ROC-light ‘vertaald’ gaat worden naar een qua niveau vergelijkbaar EU dronebrevet, dat je nodig hebt voor de Open categorie A2.

De ROC-light opleiding van Skytools duurt twee dagen en wordt verzorgd door ervaren instructeurs. De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen. Als je slaagt voor dit examen dan krijg je een certificaat toegestuurd. Daarmee kun je bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de ROC-light ontheffing aanvragen.

Deelnemen aan de winactie

Wil je kans maken op een ROC-light opleiding? Meld je dan vóór 29 februari aan voor de Skytools nieuwsbrief via dit formulier. De cursus wordt verloot onder één van de aanmelders. De winactie omvat een tweedaagse theoriecursus voor 1 persoon in Heinenoord (naar keuze op 17+18 maart met examen op 25 maart, of 21+22 april met examen op 29 april), het opleidingsmateriaal, de actuele ICAO Nederlandse luchtvaartkaart en het theorie-examen.

NB. De kosten voor de aanvraag van de ontheffing bij de ILT, een eventuele PH-registratie en de vereiste drone-verzekering zijn voor eigen rekening. De winnaar ontvangt per email bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De prijs kan niet worden ingeruild voor een geldbedrag. Ingevulde gegevens worden verwerkt conform de AVG.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Maak kans op een ROC-light opleiding bij Skytools!

 • Maarten Grooters

  in het wedstrijdformulier worden de voorwaarden genoemd waarmee je akkoord moet gaan:
  Ik ga akkoord met de wedstrijdvoorwaarden en meld mij hiermee aan voor de tweemaandelijkse Skytools nieuwsbrief *
  (Opzeggen kan op ieder gewenst moment)
  Er is echter geen link naar die voorwaarden geplaatst zodat je ze kan lezen . . .

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   De voorwaarden staan onderin het artikel waar je op reageerde.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier