Video

Kijken: Indrukwekkende showreel van Nederlandse dronegoden

Twee Nederlandse toptalenten op het gebied van FPV dronevliegen zijn onder de noemer Dutch Drone Gods een nieuw videobedrijf begonnen. De focus ligt op spectaculaire actieshots, gefilmd met racedrones. En dat zowel outdoor als indoor, voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. De kersverse showreel van het dronegodencollectief liegt er in ieder geval niet om.

Van racen naar filmen

Dutch Drone Gods is een initiatief van Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) en Vince Irie (Jedeye FPV). Beide heren zijn bepaald niet onbekend in de wereld van FPV racing. Zo deed Ralph al meerdere keren mee aan de Drone Racing League (DRL), een toonaangevend FPV kampioenschap in de VS. Ook Vince vloog mee in de DRL en is bovendien als testpiloot verbonden aan Avy, een Nederlands bedrijf dat drones ontwikkelt voor uiteenlopende serieuze toepassingen, waaronder de medical drone.

Naast FPV droneracen hebben Ralph en Vince ook een voorliefde voor het maken van spectaculaire opnamen met behulp van racedrones. Dat leidde tot de oprichting van het collectief Dutch Drone Gods, waar ook andere ervaren FPV vliegers en videomakers bij zijn aangesloten. Het bedrijf biedt diensten aan op het gebied van muziekvideo’s, commercials, tv shows en andersoortige producties, zowel outdoor als indoor.

Showreel

Met de DDG Showreel 2020 zet het bedrijf zich in ieder geval meteen goed op de kaart. De video bevat shots die in de afgelopen jaren over de hele wereld zijn gemaakt voor uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder Red Bull, Defqon 1, Insta 360, Jeep en Armin van Buuren. De video bevat niet alleen prachtige shots maar is ook prachtig gemonteerd en wordt ondersteund door een uitgekiend sounddesign.

(coverfoto: Droneracers.nl)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier