Kijken: racedrone volgt golfbal van afslag tot aan hole

Op het eerste gezicht hebben golf en FPV dronevliegen weinig met elkaar van doen. Totdat je besluit om je racedrone vanaf de tee op het moment van de afslag mee te laten vliegen over de baan en te filmen hoe de bal richting hole gaat. Dat is precies wat dronepiloot Ross voor elkaar kreeg, tijdens een bizar stukje stuurmanskunst. Fore!

Zes pogingen

Naar eigen zeggen droomde Ross (RossHasaDrone op Instagram) er al lange tijd van om met zijn FPV racedrone een bal ‘van tee tot green’ te volgen. Die droom kwam onlangs uit, zoals je in onderstaande video kunt zien. De drone vliegt rakelings langs de speler op het moment van de afslag, om daarna het hele traject van de bal te volgen.

Het vergde zes pogingen voordat Ross de golfbal gedurende de vlucht in het vizier had. Voor het maken van de opnamen was de drone voorzien van een GoPro die met 240 fps in 1080p HD filmde.

Ross gebruikte een analoge videoverbinding om het beeld van de FPV camera op zijn videobril te krijgen. Ook daar is beeld van beschikbaar:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier