Nieuws

Politie Madrid maant burgers thuis te blijven middels speakerdrones

Het politiekorps in Madrid zet inmiddels drones voorzien van megafoons in om burgers te wijzen op de nieuwe quarantainemaatregelen. Op een video is te zien hoe mensen worden gemaand om de stadsparken Casa de Campo en Madrid Río te verlaten. Burgers mogen sinds gisteren hun huis niet onnodig verlaten, om zodoende de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Daartoe heeft de Spaanse regering gisteren een alarmfase ingesteld.

Crowd control

Het gebruik van drones voorzien van speakers ten behoeve van crowd control is een relatief nieuw verschijnsel. In China zagen we deze bijzondere toepassing onlangs al voorbijkomen, als één van de vijf manieren waarop drones worden ingezet in de strijd tegen COVID-19.

Het principe is eenvoudig: een drone wordt voorzien van een megafoon die draadloos in verbinding staat met een microfoon op de grond. Zo kunnen mensen op afstand worden toegesproken, zonder dat de agenten zich fysiek hoeven te verplaatsen. Hiervoor zet het korps onder andere de GDU SAGA drone in. Deze drone kan standaard geleverd worden met een megafoon.

Ook DJI biedt een kant en klaar speakerdronesysteem aan, in de vorm van de M2E Speaker-accessoire voor de Mavic 2 Enterprise. Die oplossing wordt tot nu toe vooral gebruikt tijdens search & rescue missies, om op afstand instructies te kunnen geven aan mensen in nood.

(via El País)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier