ProProductnieuws

Acecore hint op aankomende regen- en hittebestendige drone Noa

Het in Nederland gevestigde bedrijf Acecore Technologies komt binnenkort met een nieuwe drone die extra bestendig is tegen extreme weersinvloeden op de markt. In een teaservideo is te zien hoe het systeem regen en zelfs een vlammenzee doorstaat. Daarnaast biedt de drone een lange vliegtijd. Naar verwachting wordt het systeem eind april gepresenteerd.

Nieuwe Noa

Veel details over het aankomende systeem zijn nog niet bekend gemaakt. Uit de teaservideo blijkt dat het om een hexacopter gaat, die Acecore Noa zal gaan heten. Net zoals bij vorige ontwerpen is ervoor gekozen om de motoren ‘over the top’ aan de armen te bevestigen, waardoor regen minder kans heeft om binnen te dringen.

Acecore onderstreept dat het systeem is ontwikkeld voor gebruik in extreme omstandigheden. Zelfs een vuurbal kan de drone ogenschijnlijk niet deren. Een woordvoerder van Acecore wil verder geen details geven over het systeem, behalve dat de vliegtijd ‘een klein uur’ zal bedragen, mede dankzij de extra grote propellers en een maximale accucapaciteit van 4x 23.000 mAh.

Over Acecore

Acecore Technologies werd opgericht in juli 2013. Het bedrijf ontwerpt en produceert drones gericht op high-end eindgebruikers in onder andere de filmindustrie. Ook is het bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van een AED-drone, waarmee bij Aviolanda Aerospace Woensdrecht wordt geëxperimenteerd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier