Nieuws

Ook Nederlandse politie zet nu speakerdrones in voor naleving afstandseis

Afgelopen weken zagen we hoe politiekorpsen in verschillende Europese landen in navolging van hun Chinese collega’s gebruik zijn gaan maken van drones met luidsprekers om mensen op afstand te manen meer afstand van elkaar te houden. In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus zet nu ook de Nederlandse politie voor dit doel speakerdrones in.

Test bij Castricum

De primeur met betrekking tot het gebruik van speakerdrones is voor veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Vandaag werd bij Castricum voor het eerst getest of een drone met luidspreker inderdaad gebruikt kan worden om strandgangers te wijzen op de minimum afstand van 1,5 meter die men ten opzichte van elkaar moet aanhouden. Het NOS journaal maakte dit item over de test.

Het is de bedoeling om de drones komend weekend aan de kust te gaan inzetten. In totaal beschikt het korps over vijf drones van het type Mavic 2 Enterprise, met daarop de M2E Speaker accessoire. De boodschap wordt op afstand ingesproken in de DJI Pilot app, waarna de luidspreker op de drone deze herhaalt.

Afgelopen week besteedde Editie NL al aandacht aan het fenomeen speakerdrone. Dat item kun je hieronder terugkijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier