Video

Kijken: gigantisch bloemenkunstwerk op lege parkeerplaats Keukenhof

Eigenlijk had de parkeerplaats van de Keukenhof afgelopen week gevuld moeten zijn met tienduizenden auto’s. Maar door het coronavirus moest het park de deuren gesloten houden. Toch bruiste het hart van de bollenstreek van de energie: een aantal ondernemers nam namelijk het initiatief om een gigantisch bloemenkunstwerk neer te zetten en daarmee in deze moeilijke tijd een positieve boodschap de wereld in te sturen.

Positieve boodschap

Maar liefst 50.000 planten en 150.000 bloemen werden beschikbaar gesteld door siertelers uit de regio. Tezamen beeldden die een paar gigantische longen uit, naar een ontwerp van Sarah Dikker. Het megakunstwerk vormt de aftrap van de #flowers4oxygen campagne, die ondernemers, designers en marketeers van over de hele wereld oproept om hun creativiteit om te zetten in een boodschap van positiviteit en die met de #flowers4oxygen hashtag te delen.

In slechts vier dagen tijd creëerden tientallen vrijwilligers – die vanwege de veiligheidsvoorschriften verspreid van elkaar werkten – een fleurig paar longen ter grootte van een half voetbalveld, oftewel een oppervlakte van 2.250 vierkante meter. Een lang leven was het kleurrijke schouwspel helaas niet beschoren: door de nachtvorst raakten veel van de bloemen al snel beschadigd.

Maakproces

Voor het in beeld brengen van het maakproces werd de hulp ingeroepen van Dronewatch. De luchtopnamen werd gemaakt met een DJI Mavic 2 Pro en een Inspire 2. De grondshots werden met een Osmo Pocket vastgelegd. Bij elkaar leverde deze beelden onderstaande aftermovie op.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: gigantisch bloemenkunstwerk op lege parkeerplaats Keukenhof

  • Anko Holthuis

    Wat een geweldig mooie beelden hebben jullie gemaakt van de Keukenhof. Fantastisch om zo toch iets mee te krijgen van dit prachtige voorjaarsevenement. Grote klasse! Bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier