Nieuws

Hart van Nederland gaat boodschappen tegen corona filmen met drone

Een initiatief van de Vlaamse nieuwszender VTM en dagblad HLN om met behulp van een drone boodschappen tegen corona te filmen krijgt navolging in Nederland. In het tv-programma Hart van Nederland zullen komende week dagelijks opnamen getoond worden die in de verschillende provincies worden opgenomen. Als eerste is maandag de plaats Oldenzaal in Overijssel aan de beurt.

Boodschap tegen corona

Het idee is dat mensen die als gevolg van de lockdown thuiszitten op een creatieve manier een hoopvolle boodschap de wereld in kunnen sturen, om daarmee vrienden, familie of collega’s een hart onder de riem te steken. Dat kan in de vorm van een spandoek, letters op het dak, beschilderde ramen, in het gras gemaaide figuren: zo lang het maar duidelijk vanuit de lucht zichtbaar is.

Afgelopen week werden op die manier in België talloze boodschappen de wereld ingestuurd. Deze werden vastgelegd door een drone van de Vlaamse nieuwszender VTM en dagblad HLN, en daarna uitgezonden op televisie of afgedrukt in de krant. Inwoners van verschillende dorpen gaven massaal gehoor aan de oproep, met talloze creatieve uitingen tot gevolg.

Vervolg in Nederland

De actie krijgt nu ook in Nederland een vervolg. Daartoe gaat een team van SBS6 komende week verschillende provincies af. Maandag vliegt de drone als eerste boven Oldenzaal in de provincie Overijssel. Mensen die een leuk idee hebben kunnen zich via deze pagina aanmelden. De leukste initiatieven zullen in het onderdeel ‘Boodschap tegen corona’ te zien zijn in Hart van Nederland.

De vraag rijst in hoeverre de makers van het item met de drone boven bebouwing gaan vliegen. Daar gelden namelijk strenge regels voor. Alleen ROC-gecertificeerde operators die het standaardscenario voor vliegen nabij bebouwing hebben geïmplementeerd mogen met een drone nabij of boven bebouwing vliegen. Boodschappen bij huizen buiten de bebouwde kom kunnen in de meeste gevallen wel probleemloos worden gefilmd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Hart van Nederland gaat boodschappen tegen corona filmen met drone

  • Men ziet dagelijks opname op tv, van drone’s genomen zijn waar men vraag tekens bij zet. Daar hebben die niets mee te doen, die doen gewoon.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier