Opmerkelijk

Chinese fabrikant levert sleutels van nieuwe auto’s nu per drone af bij klanten

De Chinese autofabrikant Geely voert het concept van social distancing in verband met het coronavirus wel heel erg ver door. Klanten bij wie een nieuwe auto wordt afgeleverd ontvangen de sleutels van hun nieuwe bolide tijdelijk de komende weken niet meer uit handen van een medewerker, maar via een drone.

Sleuteloverdracht op afstand

Geely is één van de grootste autofabrikanten ter wereld. In thuismarkt China is het bedrijf goed voor ruim 1,5 miljoen verkochte auto’s per jaar. En dankzij de overname van Volvo en Lotus heeft het bedrijf ook wereldwijd een stevige concurrentiepositie weten op te bouwen.

Normaal gesproken biedt de autofabrikant klanten de mogelijkheid om hun nieuw bestelde auto op de werkplek of thuis af te leveren. In verband met corona nam het bedrijf al extra maatregelen: zo worden de auto’s extra gedesinfecteerd voordat ze worden afgeleverd.

Om het risico van besmetting tot een minimum te beperken heeft het bedrijf ook iets nieuws bedacht voor de sleuteloverdracht. De sleutels van de nieuwe auto worden namelijk per drone afgeleverd bij iemands balkon of voordeur. De sleutels zitten in een zakje, dat door de nieuwe eigenaar eenvoudig van de drone los kan nemen.

Voor het per drone overdragen van de autosleutels zet het bedrijf de compacte Mavic drone van DJI in. Deze wordt bestuurd door de medewerker die de sleutel normaal gesproken persoonlijk overhandigt aan de klant.

Online bestellingen

Volgens Geely zijn er in februari 10.000 auto’s online besteld, in plaats van via een dealer. Onduidelijk is hoe vaak er al een drone is ingezet tijdens het aflevermoment.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier