Video

Kijken: eerste dronevideo van de bollenvelden in 8K

Laten we eerlijk zijn: dronevideo’s van de bollenvelden hebben we onderhand wel genoeg gezien. Toch delen we deze week een ouderwetse bollenveldvideo met je. Het is namelijk de eerste dronevideo van de bollenvelden in 8K resolutie (Ultra HD), opgenomen met de onlangs verschenen Autel Robotics EVO 2. Geniet en #blijfthuis!

Thuis genieten

Het is dit weekend prachtig weer. Normaal gesproken ideale omstandigheden om zelf de bollenvelden in de omgeving van Lisse te gaan bekijken, ware het niet dat de coronacrisis roet in het eten gooit en je beter thuis kunt blijven. Een prima excuus dus om via je laptop of telefoon te genieten van de kleurenpracht in de regio.

Afgelopen week trok Dronewatch erop uit om de nieuwe EVO 2 van Autel Robotics uit te proberen. Deze drone is weliswaar (nog) niet in de EU te verkrijgen, maar de specs nodigen uit om het toestel toch eens aan de tand te voelen. De editie waarmee we vlogen is voorzien van een camera die in maximaal 8K resolutie filmt.

Let wel, nog niet alle browsers ondersteunen 8K YouTube content. De beste optie is Google Chrome. En dan nog heeft je beeldscherm waarschijnlijk lang niet genoeg oplossend vermogen om de ruim 33 miljoen (!) pixels waaruit ieder beeldje is opgebouwd te laten zien. Toch krijg je wel een indruk van de gigantisch hoge resolutie die de EVO 2 te bieden heeft.

Review

Binnenkort kun je een volledige review van de EVO 2 met 8K camera verwachten. Daarin nog meer videomateriaal en foto’s, en natuurlijk onze ervaringen met de vliegeigenschappen en functionaliteiten van deze drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier