Video

Kijken: dronebeelden tonen een verlaten Efteling

Normaal gesproken is het tijdens het Paasweekeinde een drukte van belang in attractiepark de Efteling. Maar in verband met corona ligt het park er nu akelig verlaten bij. Toch kun je genieten van de lentepracht in het park, dankzij unieke dronebeelden die de Efteling liet maken. De video draagt de titel Dronevlucht Efteling, een toepasselijke woordspeling op Droomvlucht.

Sprookjes en attracties

In de beelden wordt je meegevoerd langs verschillende sprookjes, waaronder Langnek, Hans en Grietje en De Draak. Je vliegt over attracties zoals Python, Villa Volta en Baron 1898. Ook kun je je even wanen in de oosterse sferen van Fata Morgana. Natuurlijk ontbreekt ook Holle Bolle Gijs niet.

“Traditioneel gezien verwelkomen we tijdens Pasen veel (internationale) bezoekers, maar dit jaar gaat dat helaas niet. Het is heel bijzonder om nu door een lege Efteling te lopen. De betoverend mooie plek die het park nu is met alle bloeiende bloemen en planten, willen we niet voor onszelf houden”, aldus algemeen directeur Fons Jurgens.

Dronedetector

Niet alleen de Efteling zelf kwam op het idee om dronebeelden van het verlaten park te maken. Vorige week nog verscheen er op YouTube een video met daarop beelden van het park. Daar was de Efteling niet blij mee: volgens het park waren de beelden ‘onrechtmatig gemaakt’, omdat het terrein wordt gezien als aaneengesloten bebouwing.

Het park schijnt tegenwoordig zelfs te beschikken over een dronedetector om ongewenste drones te signaleren, meldt Looopings.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: dronebeelden tonen een verlaten Efteling

  • Sven Vermunicht

    op zich wel mooie beelden… weet iemand met welke done het was?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier