Weggeslingerde motorrijder gevonden met drone van omstander

Een motorrijder die na een eenzijdig ongeval een flink eind van de weg af belandde is afgelopen zaterdagavond teruggevonden met behulp van een drone. Een getuige zag de motorrijder gelanceerd worden, maar zag de man daarna niet liggen. Daarop riep hij de hulp in van iemand die toevallig in de buurt met zijn drone aan het vliegen was.

Spontane zoekactie vanuit de lucht

Het ongeval vond plaats aan de Pampushavenweg in Almere. Door een nog onbekende oorzaak raakte de 27-jarige motorrijder van de weg af en belandde naast de dijk in een sloot. Getuigen konden het slachtoffer echter niet meteen vinden. Dankzij de drone van een omstander kon de man alsnog binnen afzienbare tijd gelokaliseerd worden.

De motorrijder is met nog onbekend letsel naar het AMC in Amsterdam gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie had de man geen geldig motorrijbewijs en had hij mogelijk gedronken. De woordvoerder sprak daarnaast zijn waardering uit voor de getuige en de dronepiloot, die de spontane zoekactie vanuit de lucht mogelijk maakte.

De Verkeersongevallenanalyse kwam achteraf ter plaatse om onderzoek te doen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier