Video

Kijken: Serenity, een betoverend top-down perspectief op onze aarde (+color grading tutorial)

In de loop der jaren zijn er een aantal drone filmmakers van wie we vaker werk op Dronewatch hebben uitgelicht. Vadim Sherbakov is één van die personen. Zijn nieuwste video Serenity biedt een dynamisch en abstract top-down perspectief op een aantal bijzondere landschappen. Als bonus stelde Vadim ook een color grading tutorial beschikbaar.

Kleuren en abstracte vormen

Het werk van Vadim getuigt van een fascinatie voor kleuren en abstracte vormen in de natuur. Normaal gesproken bevatten zijn video’s opnamen vanuit meerdere perspectieven, maar voor deze laatste productie besloot Sherbakov om de camera van zijn drone 90º omlaag te draaien en hem in die stand te laten staan. Het resultaat is een betoverend schouwspel van vormen en beweging. Zoals altijd heeft Sherbakov een stemmige soundtrack uitgezocht en extra werk gemaakt van het sounddesign.

Vadim zegt zelf het volgende over de video:

“Serenity” is een niet-verhalende korte dronefilm, geproduceerd met een unieke camerahoek, recht naar beneden gericht op de prachtige textuur van aardse landschappen. Om deze reden kun je deze film zowel horizontaal als verticaal bekijken. Hier is een horizontale versie, maar je kunt de verticale versie zien op mijn Instagram of IGTV.

De film zelf is een 3 minuten durende mix van totale rust en kalmte waarmee je even aan de realiteit kunt ontsnappen. Gefilmd op verschillende plaatsen op aarde, van Noorwegen tot Rusland, toont het het unieke en prachtige landschap vanuit een ongebruikelijke hoek. Dus zet het volume hoger of zet een koptelefoon op en laat je onderdompelen.”

Color grading tutorial

Voor wie geïnteresseerd is in de totstandkoming van de video: Vadim geeft in een aparte video uitleg over het kleurcorrectie en color grading proces dat hij toepaste op Serenity. De tutorial is gebaseerd op een workflow in Davinci Resolve 16, maar ook gebruikers van Final Cut Pro, Adobe Premiere of andere video editing software met mogelijkheden voor color grading kunnen hun voordeel doen met de uitleg.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier