Nieuws

Tweede editie Drone Festival Assen uitgesteld wegens coronacrisis

De tweede editie van het Drone Festival Assen wordt verschoven van oktober dit jaar naar het voorjaar van 2021. Dat heeft de organisatie van het event vandaag bekend gemaakt. De coronacrisis is de directe aanleiding voor het besluit. De organisatie acht het niet verantwoord om deelnemers aan de Drone Racing World Cup in dit stadium reisplannen te laten maken. De nieuwe datum moet nog vastgesteld worden.

‘Teveel onzekerheid’

Het besluit om het festival te verplaatsen is genomen in goed overleg met onder andere het TT Circuit Assen, de FAI (Fédération Aéronautique Internationale) en de KNVvL. “Er is te veel onzekerheid”, stelt medeorganisator Ina Ebbinge. “We kunnen niet garanderen dat alle dronepiloten vanuit de hele wereld naar Nederland kunnen afreizen.”

Ondanks het feit dat 10 oktober nog ver weg is heeft de organisatie besloten alle voorbereidingen voor het festival tot na de zomer op te schorten. Ebbinge: “Ook wij kunnen niet in de toekomst kijken en weten niet hoe lang de huidige maatregelen van de overheid blijven bestaan. In augustus komt het bestuur opnieuw bij elkaar en bekijken we de situatie en vooruitzichten op dat moment. Uiteraard zijn de veiligheid en gezondheid van de piloten en bezoekers bij ons topprioriteit.”

Nieuwe datum

Er is nog geen nieuwe datum geprikt voor het festival. De nieuwe datum voor het festival wordt te zijner tijd gepubliceerd op www.dronefestivalassen.nl.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier