Officiële productfoto’s en verkoopprijs van Mavic Air 2 op straat

Niets, maar dan ook niets weet DJI tegenwoordig geheim te houden. Van de Mavic Air 2 die op 27 april geïntroduceerd wordt weten we inmiddels vrijwel alles voor wat betreft de specificaties. Nu zijn er ook officiële productfoto’s van de Mavic Air 2 op straat beland. Ook de verkoopprijs is bekend: 799 dollar. (Maar waar we nog in geen enkel ander medium iets over hebben teruggezien is het ontbreken van een C1 label.)

Lifestyle foto’s

De uitgelekte foto’s betreffen naast officiële productfoto’s ook zogenaamde lifestyle foto’s, waarmee DJI de doelgroep voor deze drone duidelijk maakt. Net zoals de oorspronkelijke Mavic Air is ook de Mavic Air 2 voor de reislustige beeldmaker bedoeld. Niet zo licht en compact als de Mavic Mini, maar beduidend kleiner en goedkoper dan de Mavic 2.

48 megapixel camera

Dankzij de uitgelekte productfoto’s weten we één ding nu ook zo goed als zeker: de Mavic Air 2 zal luchtfoto’s kunnen maken in een resolutie van 48 megapixels. Dat is zichtbaar op de voorzijde van de camera. Aanvankelijk speculeerden we nog dat het hierbij om gestitchte foto’s op basis van meerdere opnamen zou gaan (net zoals bij de Mavic 2 Zoom), maar dat ligt niet voor de hand: de camera heeft geen optische zoom waarmee de afzonderlijke delen van de uiteindelijke foto geïsoleerd kunnen worden.

Onze inschatting is dat DJI dezelfde 1/2″ Sony IMX586 CMOS sensor heeft toegepast als Autel Robotics in de EVO 2. Daarmee is het ook waarschijnlijk dat de Mavic Air 2 kan filmen in 4K 50/60 fps. Alleen is het diafragma niet instelbaar, dat is filmtechnisch gezien wel een nadeel.

Verbeterde ActiveTrack

Sowieso beschikt de Mavic Air 2 over een nieuwe QuickShot. Wat die functie precies behelst is nog niet duidelijk. Wel is onder andere de ActiveTrack functie verbeterd, waardoor de drone nog beter dan de Mavic 2 een onderwerp kan volgen.

Presentatie op 27 april

Pas op 27 april weten we zeker of alle eerder uitgelekte specs correct zijn, maar we verwachten eigenlijk geen grote verrassingen meer. Eerlijk gezegd zijn we vooral benieuwd of de Mavic Air 2 al over het nieuwe C1 CE label beschikt, maar die kans achten we niet zo groot. Als het stof van de introductie is neergedaald valt het nog te bezien of je er verstandig aan doet om een drone zonder zo’n label te kopen. Aan de andere kant: 1 januari 2023 is nog best ver weg…

De verkoopprijs van de Mavic Air 2 is vastgesteld op 799 dollar. Reken er maar op dat je hier 799 euro gaat betalen. De Fly More Combo zal waarschijnlijk uitkomen op 999 euro.

Hints in zoekplaatje

Ondertussen zit de marketingafdeling van DJI zelf ook niet stil. De dronefabrikant deelde onderstaande afbeelding via Twitter, met de vraag welke features er verstopt zitten in de afbeelding. Wat haal jij uit het zoekplaatje? Laat het weten in de comments!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Officiële productfoto’s en verkoopprijs van Mavic Air 2 op straat

 • 23 april 2020 om 19:12
  Permalink

  Ik zou het raar vinden als DJI 4K60fps op de nieuwe Air 2 ondersteunt. De Mavic 2 pro (met betere 1 inch sensor) kan maar 30fps. Dat zal de verkopen van de Mavic 2 niet goed doen, terwijl die drone toch minstens nog een half jaar mee moet gaan totdat er een opvolger komt.

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   25 april 2020 om 19:30
   Permalink

   Nee, maar waarschijnlijk ergens rond de 400 gram

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier