Kijken: nachtelijke cyberpunk dronevideo van pre-corona Hong Kong

Dronebeelden van als gevolg van de coronacrisis verlaten steden hebben we inmiddels wel genoeg gezien. Tijd om een dronevideo uit te lichten die werd gemaakt in het pre-corona tijdperk, in nachtelijk Hong Kong wel te verstaan. Met een filmstijl die je het beste als cyberpunk kunt omschrijven, volop drukte en bedrijvigheid.

Magie van Hong Kong

De videobeelden werden gemaakt door het Russische aerial filmbedrijf Timelab Pro. Voor het maken van de beelden werd gebruik gemaakt van een DJI Inspire 2 met Zenmuse X7 camera, nog altijd het neusje van de zalm als het gaat om hoge kwaliteit filmbeelden. De extreme groothoekopnamen werden gemaakt met een Laowa 9mm f/2.8 lens.

Voor het maken van de beelden boven de drukke stad Hong Kong verkreeg het team alle benodigde permissies en vergunningen. Het uiteindelijk doel van Timelab Pro is om van alle wereldsteden artistieke dronevideo’s te maken, met inachtneming van de lokale wet- en regelgeving.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier