Nieuws

Droneshow in Rotterdam ter gelegenheid van bevrijdingsdag

Dinsdagavond 5 mei om 22:00 uur wordt er bij de Erasmusbrug in Rotterdam een droneshow georganiseerd ter gelegenheid van bevrijdingsdag. Ook wordt met de show een ode gebracht aan zorgmedewerkers. In verband met de coronamaatregelen is er geen ruchtbaarheid gegeven aan de lichtshow. De voorstelling zal live via YouTube worden gestreamd.

Bij de Erasmusbrug

Dat er iets stond te gebeuren bleek al uit een nogal opmerkelijke NOTAM. Volgens de kennisgeving aan luchtruimgebruikers wordt het luchtruim rond de Erasmusbrug tijdelijk afgesloten in verband met ‘RPAS TESTING’. Extra opvallend was het nachtelijke tijdstip van de ’test’.

De show is een initiatief van kunstenaarscollectief Studio Drift en kunstorganisatie Mothership, en werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad en Gemeente Rotterdam. Studio Drift organiseerde eind 2018 boven het IJ in Amsterdam de eerste droneshow in Nederland, in samenwerking met Intel.

Paar honderd drones

Voor de show van vanavond zullen een paar honderd drones opstijgen om vervolgens boven de Maas een aantal figuren uit te beelden. De ‘Franchise Freedom’ drone lichtshow zal live worden gestreamd, via het YouTube-kanaal van Studio Drift.

Livestream gemist? Je kunt de show hieronder terugkijken:

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier