Video

Kijken: violiste speelt zon tegemoet in verlaten Keukenhof

De Keukenhof ligt er dit seizoen verlaten bij. In verband met corona houdt het park de deuren gesloten voor bezoekers. Toch is het mogelijk om op afstand te genieten van de bloemenpracht in het park. Begeleid door muziek van violiste Rosanne Philippens legde Dronewatch in samenwerking met Aeriallive het optreden tijdens zonsopkomst vast, onder andere gebruik makend van drones en een bijzonder soort macrolens.

Zonsopgang als thema

“Met deze video laten we mensen kennis maken met iets dat wat verder van hun belevingswereld staat”, aldus Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. “Bloemen, kleuren en muziek hebben veel invloed op het humeur van mensen. Met de combinatie van kleurige bloemen en de ontroerende vioolmuziek van Rosanne Philippens willen we mensen laten genieten.”

Het eerste uur zonlicht van de dag wordt ook wel het magische uur of het gouden uur genoemd. Om 6 uur in de ochtend speelde Rosanne Philippens in Keukenhof de sonate No. 5 voor viool van de Belgische violist-componist Eugene Ysaÿe. Philippens: “De 5e sonate van Ysaÿe heeft als bijnaam ‘De zonsopgang’. Je hoort in dit stuk de wereld langzaam lichter worden: de bloemen gaan open en de dieren ontwaken. Uiteindelijk, aan het eind van het stuk, hoor je de zon over het land stralen. Prachtig hoe het Ysaÿe lukt dit allemaal in noten uit te drukken!”

Om het vioolspel in het vroege ochtendlicht op een bijzondere manier vast te leggen riep Keukenhof de hulp in van Dronewatch. In samenwerking met Aeriallive ontstond het idee om de bloemen zowel vanuit de lucht vast te leggen als vanuit ‘Pinkeltjeperspectief’, door middel van een zogenaamde probe lens. Het optreden van de violiste werd met meerdere camera’s en drones gefilmd, om op die manier de dynamiek van het vioolspel in beeld terug te kunnen laten komen.

Virtueel open

De video is onderdeel van de campagne ‘Keukenhof virtueel open’. Keukenhof deelt iedere week via haar socialmediakanalen hoe het park in bloei staat en medewerkers laten via video’s hun favoriete plekken zien. Eerder deelde het park al een 360 graden video van bijna 9 minuten. Ook die video werd door Dronewatch en Aeriallive verzorgd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Kijken: violiste speelt zon tegemoet in verlaten Keukenhof

  • De natuur in alle opzichten prachtig, ode aan de schepper!
    maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het vioolspel afschuwelijk vind….zeker in contrast met de schitterende natuur. (dus met het geluid uit een 2e keer bekeken, dat scheelt 100% :)). sorry mevrouw.
    tja ieder z’n persoonlijke smaak he.
    overigens is het vlieg werk met de drone ook mooi gedaan!. prachtige shots en nabewerking.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier