Nieuws

Politie zoekt met drones naar lichaam vermiste surfer

Het droneteam van de politie zoekt donderdag met een aantal drones naar het lichaam van één van de surfers die vorige week bij Scheveningen om het leven kwamen. Het lichaam van de 23-jarige Mathijs uit Delft werd eerder al wel gezien door hulpverleners, maar kon toen vanwege de weersomstandigheden niet worden geborgen.

Samenwerking

De zoekactie van het droneteam wordt uitgevoerd in samenwerking met SAR Nederland, een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met het opsporen van vermiste personen. Volgens een vertegenwoordiger van die organisatie is het vooral voor de familie van belang dat het lichaam van de watersporter teruggevonden wordt.

De bedoeling is dat er met verschillende drones wordt uitgekeken naar de vermiste surfer, die vermoedelijk het slachtoffer werd van een dikke schuimlaag op zee bij het havenhoofd van de Scheveningse haven. De vier andere slachtoffers werden vorige week al uit zee gehaald. Er zal ook worden uitgekeken naar de surfplank van het slachtoffer.

Politiedrones

De zoekactie vanuit de lucht wordt gecoördineerd door het droneteam van de politie. Er wordt zowel rond het noordelijk als zuidenlijk havenhoofd gevlogen. Voor de zoekactie wordt onder andere een DJI Matrice serie drone met 30x optische zoomcamera ingezet. Er wordt ook gebruik gemaakt van een DJI Inspire 2.

(coverfoto: twitter.com/lexhvnl)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier