Achtergrond

Neem een kijkje aan de binnenkant van de DJI Mavic Air 2

Nieuwsgierig naar de binnenkant van de nieuwe Mavic Air 2 van DJI? De reparatiespecialisten van iFixit keken hoe makkelijk de drone opengemaakt en gerepareerd kan worden. Uit de teardown blijkt onder andere dat DJI’s nieuwste creatie wordt aangedreven door een quadcore ARM Cortex A53 processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz.

Teardown

Uit de beschrijving bij de video: “Ondanks het feit dat ze de markt voor drones voor consumentenvideo domineren, blijft DJI innoveren op zowat elk prijspunt. Voorbeeld: de nieuwe Mavic Air 2, een update van de populaire Mavic Air die voor het eerst werd uitgebracht in 2018. Deze quadcopter heeft indrukwekkend lange vluchttijden, een nieuwe 48 MP CMOS-sensor, een nieuwe controller en DJI’s OcuSync 2.0- en AirSense-technologieën. Het is een tijdje geleden dat we in een drone hebben gekeken, dus we gaan dit ding ontmantelen om te zien hoe het werkt en hoe gemakkelijk reparaties zullen zijn.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier