ProProductnieuws

Acecore Technologies lanceert Noa heavy lifting hexacopter

Acecore Technologies introduceert vandaag de Noa hexacopter, het derde drone platform uit de line-up van het in Oss gevestigde bedrijf. De nieuwe Acecore Noa is regenbestendig, heeft een maximale payloadcapaciteit van 20 kg en biedt vliegtijden tot ruim zestig minuten. Het systeem wordt aangestuurd door een open source Pixhawk controller.

High-end systeem

De Acecore Noa werd ontwikkeld voor veeleisende gebruikers die bijvoorbeeld een hoge kwaliteit camera of lidarinstallatie de lucht in willen brengen. Dat uit zich onder meer in een flinke payloadcapaciteit: de Noa kan payloads tot 20 kg de lucht inbrengen. Afhankelijk van de payload bedraagt de vliegtijd tot ruim een uur.

De basis van het systeem wordt gevormd door een koolstoffiber monocoque frame. De zes armen zijn van binnen hol. Doordat er tijdens het vliegen een koelende luchtstroom op gang komt kan de hexacopter tot buitentemperaturen van 50ºC gebruikt worden. Het systeem is regenbestendig tot neerslagwaarden van 9 mm/uur.

Snel gebruiksklaar

De Noa is snel gebruiksklaar te maken dankzij quick release sluitingen op de armen en opschroefbare propellers. Daardoor zijn is er geen gereedschap nodig om het systeem gereed te maken voor een vlucht. Ook de vier accu’s zijn snel te bevestigen dankzij een nieuwe haaienvinsluiting.

Payloads kunnen snel gewisseld worden dankzij Acecore’s modulaire quick release. Standaard is er voorzien in een Gremsy koppeling, maar door middel van adapters kunnen ook andere payloads gemonteerd worden. Acecore noemt als voorbeeld de DJI Ronin 2 gimbal, voorzien van een RED Weapon 6K met Sigma 50-100 T2 cine lens. Deze setup kan tot 25 minuten in de lucht blijven.

Betrouwbaarheid

Acecore benadrukt de betrouwbaarheid van de Noa. Het systeem wordt aangestuurd door een open source Pixhawk controller. In geval van een motorstoring of haperende ESC kan de drone alsnog veilig aan de grond gezet worden.

Alhoewel het totaalgewicht van de Noa met een payload van 20 kg uitkomt op 36,9 kg, is het ook mogelijk om de drone met een lichtere payload te vliegen, waarbij de MTOW van de drone op net geen 25 kg uitkomt. Dat is interessant met het oog op de wetgeving in veel landen.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Acecore Noa kan direct besteld worden via de fabrikant of via geautoriseerde resellers. Het systeem wordt vanaf de eerste week van juni uitgeleverd. Prijzen van systeem en accessoires worden op aanvraag gecommuniceerd.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier