Kijken: Space to Roam, een ‘buitenaardse’ dronevideo

Ken je de filmklassieker Total Recall nog? Met die panoramische opnamen van Arnold Schwarzenegger die in een ruimtepak over planeet Mars loopt? Onwillekeurig moesten we aan die film terugdenken bij het bekijken van de dronevideo Space to Roam, van filmmaker Andrew Studer. Het lijkt in het begin sciencefiction, maar de beelden zijn toch echt gefilmd op aarde.

Eerbetoon

Space to Roam scoort wat ons betreft bonuspunten voor wat betreft creativiteit en cinematografie. De bijzondere landschappen in combinatie met de figurant in ruimtepak leveren buitenaards aandoende beelden op. Het mooie licht en de stemmige soundtrack maken het helemaal af.

Maker Andres Studer zegt er het volgende over: “‘Space to Roam’ is een film die is geïnspireerd op de unieke structuren, patronen en ‘buitenaardse’ landschappen in Zuidwest-Amerika. Dit project is opgedragen aan de mensen die de geschiedenis van onze openbare gronden bewaren en beschermen. Het is ook een eerbetoon aan de grootmoeder van ‘astronaut’ Kyle Hague die helaas tijdens de productie is overleden.”

Alle opnamen werden gemaakt met behulp van de DJI Mavic 2 Pro.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier