Fotokite introduceert droneboxsysteem in dakkofferformaat

Speciaal voor first responders die snel overzicht willen krijgen over een situatie na aankomst bij een calamiteit heeft Fotokite een nieuw droneboxsysteem ontwikkeld dat op het dak van een auto gemonteerd kan worden. De box bevat een kabeldrone die automatisch opstijgt nadat de box zichzelf heeft geopend. Via een tether krijgt de drone stroom toegevoerd en worden de camerabeelden doorgegeven.

Compacte doorontwikkeling

De dronebox is feitelijk een compacte versie van het Pierce Situational Awareness System dat tegenwoordig deel uitmaakt van de nieuwste brandweertrucks die in de VS worden verkocht. Het voordeel van het nieuwe systeem is dat eigenlijk wel op ieder type voertuig gemonteerd kan worden, ook op een compacte auto.

Het idee van de dakkoffer is dat een hulpverlener die per auto arriveert bij een calamiteit snel een drone kan oplaten om meer overzicht te verkijgen, zonder dat men zich hoeft te bekommeren om de besturing van de drone of het verwisselen van accu’s. Het systeem was al beschikbaar als optie op grotere trucks, in de vorm van een uitschuifbare lade.

Fotokite Sigma

De box bevat de lichtgewicht Fotokite Sigma drone die met een druk op de knop kan opstijgen en niet handmatig gevlogen hoeft te worden. Via een dunne kabel wordt de drone voorzien van stroom, zodat het toestel urenlang achtereen kan blijven vliegen. De maximale vlieghoogte is ca. 50 meter. De box opent en sluit zich automatisch en bevat een landingsplateau dat omhoog gaat voorafgaand aan het opstijgen.

Aan boord van de drone zijn een warmtebeeldcamera en een optische RGB camera met 5x zoom. De camerabeelden worden veilig via de kabel doorgestuurd naar de operator in de auto. Desgewenst kan de live feed ook gestreamd worden naar een meldkamer, zodat men op afstand mee kan kijken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier