Kijken: Mavic Air 2 240 fps super slow motion video

Als onderdeel van onze aankomende review van de DJI Mavic Air 2 zullen we onder andere ingaan op de nieuwe 240 fps super slow motion videomodus die deze drone biedt. Windkracht 4 aan de kust in combinatie met een ondergaande zon leek ons een ideale combinatie om deze nieuwe feature in de praktijk uit te proberen. De resulterende beelden mogen er zijn.

Nieuwe videomodi

De Mavic Air 2 (€ 849 in de DJI Store) onderscheidt zich van voorganger Mavic Air onder andere met zijn nieuwe videomodi. Zo kun je voor het eerst filmen in 4K 50/60 fps, is het mogelijk om HDR videobeelden te maken en ook zijn er nieuwe slow motion opties bijgekomen, waarbij je kunt filmen met 120 en 240 frames per seconde (fps) in 1080p HD.

Het filmen op een hoge framerate biedt de mogelijkheid om de opgenomen videofragmenten met een flinke factor te vertragen zonder dat het beeld schokkerig wordt. Ideaal voor actiescènes of voor andere onderwerpen met veel beweging. Voor het idee: een shot dat is opgenomen in 240 fps kan met bijna een factor 10 worden vertraagd, als het eindproduct een 25 fps video is.

Test aan zee

Een avond aan zee, met flink wat wind (4 Bft) en een mooie ondergaande zon, is natuurlijk de perfecte manier om zo’n super slow motion feature aan de tand te voelen. Zeker als er dan ook nog een freerunner aan het oefenen is (dank Joris!) en er af en toe een bootje voorbij komt. Alle shots werden gefilmd in 240 fps 1080p HD, en daarna gemonteerd op een 50 fps timeline.

Je zult nog even moeten wachten op ons eindoordeel over de Mavic Air 2, maar deze feature is alvast een welkome nieuwe aanvulling!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Kijken: Mavic Air 2 240 fps super slow motion video

 • 6 juni 2020 om 19:19
  Permalink

  Niemand die even lvnl belt? Nou zeg. We zien hier toch een zwaar illegale dronevlucht door DroneWatch! Mooi filmpje, maar er worden niet minder dan 2 regels overtreden.

  1. Er wordt boven een waterweg gevlogen. Niet zo maar een waterweg, de Nieuwe Waterweg. Een van de drukste scheepvaart routes van de Noordzee en omstreken.
  2. Er wordt dichtbij boten gevlogen. Het gaat hier zelfs om een reddingsboot!

  DroneWatch staat normaliter vooraan om dit soort materiaal te veroordelen. Ik ben uiteraard benieuwd naar een reactie. En wat vinden jullie zelf van de regelgeving als je breed en journalistiek kritisch kijkt? Ik zou een stuk dat eens kritisch kijkt naar de regelgeving, alsmede de aankomende veranderingen, en vooral ook waarom nauwelijks vooruitgang valt te bespeuren.

  Beantwoorden
  • Avatar foto
   7 juni 2020 om 10:59
   Permalink

   Maak je geen illusies, er zit Europese regelgeving aan te komen die Nederland nog maar weinig mogelijkheden heeft om af te wijken op nationaal niveau, uitgezonderd het proces van zonering (een onderwerp dat hier al zeer uitvoerig aan de orde is geweest, inclusief een oproep aan de minister om de zones vooral niet al te restrictief te maken).

   In theorie wordt de nieuwe regelgeving risicogebaseerd in plaats van regelgebaseerd. Dus hoe kleiner&lichter de drone, hoe meer je mag. Dat is op zich een vooruitgang, ware het niet dat er nog andere factoren zijn (verstoring, privacy, naast veiligheid) waarmee dronevliegers in toenemende mate te maken gaan krijgen. Dat laatste is nu nog een lastig in te schatten factor, omdat drones eigenlijk altijd bij bebouwing vandaan moesten blijven, maar dat wordt anders zodra de nieuwe wetgeving in werking treedt. Reken maar dat de zones snel uitgebreid gaan worden als er teveel maatschappelijke onrust ontstaat…

   En wat je eerste opmerking betreft.. ik heb eigenlijk niet zoveel zin om me te verantwoorden tegenover iemand die anoniem wenst te blijven. Maar ik kan je verklappen dat dit niet bij de Nieuwe Waterweg was, maar net buitengaats bij Scheveningen. En lvnl houdt zich niet bezig met handhaving…

   Beantwoorden
 • 3 januari 2021 om 16:36
  Permalink

  Door dat ongebreidelde drone gevlieg snap ik het nog dat men wat meer regels wil maar dat ik (we) als hobbyvlieger met m’n heli op ons eigen veldje hier ook aan moet voldoen is volslagen belachelijk en alweer de volgende melkkoe!
  Er zal nog wel veel commentaar komen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier